Sport

SUDAR TITANA: Nenad Pagonis desetostruki šampion u kik boksu doživeo pravo iznenađenje u Nišu

Desetostrukog šampiona sveta u kik boksu, Nenada Pagonisa, dočekalo je pravo iznenađenje na promociji njegovog autobiografskog romana “U ringu sa životom” u Nišu. Pagonisov dugogodišnji reprezentacijski trener Srđan Radulović i najbolji niški kik-bokser Novak Radulović priredili su mu spektakulrani doček.

Preko 50 mladih boraca, polaznika kik-boks kluba, okupilo se da pozdravi Nenada, fotografiše se sa njim i čuje neke korisne saveta kako da unaprede svoju veštinu borbe.

“Ne mogu da vam opišem kako se osećam u ovom momentu. Srđan Radulović je čovek zahvaljujući kome su nastale neke od najlepših stranica moje knjige, odnosno uz čije savete sam postajao bolji borac i osvajao brojne medalje i priznanja. Njegov pristup nije bio samo sportski, već i pedagoški, sećam se da sam na pripreme stalno nosio šah i nadao se da ću ga barem jednom pobediti. On nas je, osim mišića, terao da razvijamo i moždane vijuge, a vidim da se pristup nije promenio”, rekao je Nenad.

Nenad Pagonis i Srđan Radulović

Pagonisa je posebno obradovalo što Niš neguje prave vrednosti i bori se za svoju omladinu kroz sport i obrazovanje.

“Kada vidim koliko dece i mladih ljudi voli i želi da se bavi sportom srce mi je puno. Oni sa velikim poštovanjem slušaju svoje trenere, vidim kako upijaju svaku reč koju im Radulović kaže, jer znaju da će tako naučiti prave stvari. Najbolje stvari se ustvari i uče od najboljih boraca, a Novak je pokazao da je jedan od onih na koje sve Nišlije treba da budu ponosne. Njegovi mečevi i borbe tek slede i ja mu od srca želim još mnogo medalja.”

Povod za dolazak u Niš bilo je veliko interesovanje za Nenadov autobiografski roman „U ringu sa životom” u kome on na veoma emotivan ali i dinamičan i uzbudljiv način piše o svom odrastanju na Staroj Detelinari pa sve do osvajanja svetskih visina.

Foto: Promo

“Na ovu autobiografiju gledam kao na neki vodič za mlade, želim da pokažem drugima da je moguće izabrati bolji put i da bez obzira na prepreke koje su na svakom koraku, ne treba da odustanete od svojih snova. Dobro pamtim kako sam kao dečak peške išao kući sa treninga i prelazio kilometre kroz sneg dubok do kolena, kada sam zastajao na pola puta i plakao jer mi je bilo jako teško, ali sam snagom volje uspeo sve da izdržim i dođem do uspeha o kojima sam sanjao”, rakao je desetostruki šampion.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com