Hronika

Sudar motocikla i dva automobila kod benzinke pumpe, povređen motociklista (FOTO)

Muškarac (33) povređen je juče u sudaru motocikla i dva automobila. Sudar se dogodio oko 17,40, u ataru sela Malošište, kod benzinske pumpe.

 

“Jedno je putničko vozilo “golf” niških registarskih, upravljao muškarac 1997. Drugo je “bmw” niških registarskih , upravljao muškarac 1993. i motocikl “jamaha” kragujevačkih registarskih oznaka, upravljao muškarac 1987. godište”, rekli su u policiji.

U sudaru je povređen motociklista, koji je prebačen u Klinički centar.

“Uzrok nezgode se utvrđuje i obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo”, dodaju u policiji.

Prema rečima očevidaca, nezgoda se dogodila u trenutku kada je jedan atomobil skrenuo ka benzinskoj pumpi i tako mu presekao put, što je i najčešći slučaj kada su saobraćajne nezgode u kojima stradaju vozači motora.

Prešao je u suprotnu traku i na njega je naleteo motociklista, koji se potom odbio i udario u drugi automobil. Pravom srećom vozač je zadobio samo povrede, jer prema navodima očevidaca odleteo je sigurno 20 metara.

Foto: M. M.

Podsetimo, prema izveštaju MUP-a u prehodnih sedam meseci ove godine na teritoriji Niša u 20 sudara poginula su četiri vozača motocikala, a 16 ih je povređeno.

Načelnik odeljenja saobraćajne policije u Nišu Dragan Pešić kaže da su vozači dužni da drže rastojanje i da ne započinju skretanje ili okretanje dok se ne uvere da to mogu bezbedno da učine.

On kaže da nepoštovanje ograničenja brzine, odnosno vožnja neprilagođenom brzinom u odnosu na okolnosti saobraćaja, u najvećem broju slučajeva doprinosi da dođe do saobraćajne nesreće, a da je drugi najčešći uzrok upravo nepropisno skretanje ili okretanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

8 Komentara

  1. Ovaj što je vozio Golfa, definitivno nije normalan, a verovatno je i slep. Oduzeti mu dozvolu i pod hitno na lekarski pregled da mu se utvrde sve falinke !

  2. Definitivno zrelo za punu liniju i zabranu skretanja na pumpu za vozila koja se kreću iz pravca Niša !!!

  3. Upravi si ali isto i ovaj sa motorom na lekarski jer tu dozvoljeno 60km a ne 110 km.

    1. Druze, po snimku i rastojanju koje motor predje od ulaska u kadar do udarca je lako izračunati kojom brzinom se kretao. I to je oko 65 km/h . Nije ni to malo, ali hajde da prestanemo vise sa tim da motori uvek idu preko 100 na sat, lete itd…
      Pogotovo što na tom putu svi voze 80 – 90 i pored ograničenja.
      Ovde je vozač koje je gledao u telefon ili šta već zamalo ubio čoveka ni krivog ni dužnog, i ovakve situacije su – oduzimanje prvenstva prolaza su i najčešće situacije u kojima dolazi do sudara sa motociklom.

  4. Bilo, ne ponovilo se. Za čuđenje je, da je SNIMAK CELOVIT. NE FALI NI JEDNA SEKUNDA !?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com