Društvo

Subvencije grada Niša za boravak dece u šest privatnih vrtića

Roditelji koji nisu uspeli da upišu decu u PU “Pčelica”, mogu da konkurišu za subvencije koje grad daje za boravak u privatnim vrtićima, kaže Tijana Đorđević Ilić, članica Gradskog veća, resorno zadužena za socijlna pitanja. Grad za ovu namenu izdvaja oko 105 miliona dinara godišnje.

 

 

“Jedan od uslova konkursa je da su oba roditelja u radnom odnosu i da nemaju više od 40.000 dinara po članu domaćinstva. Osim toga, da bi dobili mesto u nekom privatnom vriću koji subvencioniše grad potrebno je i da se dete nalazi na listi čekanja za neki od vrtića PU “Pčelica”, kaže Tijana Đorđević Ilić.

Grad ove godine ima ugovore sa šest privatnih vrtića Medom, Mazom, Decijim kutkom, Radost otkrića, Bambini i Marlena i Kovalski. Način plaćanja je isti kao i u vrtićima “Pčelice”, a to znači da roditelji plaćaju 20 odsto od ekonomske cene, a grad subvencioniše presotalih 80 odsto.

Tijana Đorđević Ilić; Foto: V. P.

Prema rečima Tijane Đorđević Ilić u privatnim vrtićima trenutno boravi 610 devojčica i dečaka, a svi objekti su podvrgnuti redovnoj kontroli i u njima se poštuju sve mere koje su preporučene u doba korone, a koje je naložila Vlada Republike Srbije, ali i Štab za vanredne situacije grada Niša.

“Kada se radi o boravku dece u privatnim vrtićima, posebno sada u vreme korone, potrebno je naglasiti da se sve ustanove pridržavaju mera zaštite”, kaže Tijana Đorđević Ilić. “Ono čime za sada možemo da se pohvalimo je da nismo imali alarmantne situacije u vrtićima, jer se strogo vodi računa o primeni svih mera, a to su pokazale naše redovne kontrole”, kaže Tijana Đorđević Ilić.

Ona dodaje da je ideja grada da se broj dece u privatnim vrtićima koji imaju ugovor sa gradom i koje grad subvencioniše bude do kraja godine bude oko 700 mališana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com