Društvo

SUBOTA: Osvećenje Časnog Krsta na hramu Svetog Vasilija Ostroškog

U Hramu Svetog Vasilija Ostroškog, koji se nalazi u Duvaništu i čija je gradnja u toku, u subotu, 30. septembra u 12 sati  biće osvećen Časni Krst, a osvećenje će obaviti  Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Arsenije.

“Sa blagoslovom Episkopa niškog Arsenija, bratstvo poziva sve sinove i kćeri naše Svete Pravoslavne Crkve da svojim molitvenim pristupom uzmu učešća u činu osvećenja i podizanja Časnog Krsta na novi Hram Svetog Vasilija Ostroškog”, piše u pozivu SPC.

Protokol za izgradnju hrama Svetog Vasilija Ostroškog potpisan je još 2010. godine, u vreme dok je gradonačelnik bio Miloš Simonović, a prema Planu generalne regulacije Gradske opštine Medijana hram je trebalo da bude pdignut na tri parcele, ukupne površine 3.488 kvadratnih metra.

Dan pred početak Velikog posta, 23. februara 2015. godine postavljen je i osveštan krst, čime je simbolično započeta izgradnja hrama Svetog Vasilija Ostroškog.

Izgradnju hrama pokrenuli su građani koji žive na Duvaništu u znak sećanja na 1999. godinu kada je ovaj prostor bio zasut kasetnim bombama, a nije stradao ni jedan stanovnik naselja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com