Društvo

Studentski domovi u Nišu čekaju visokoškolce

Konkurs i predaja dokumentacije za prijem studenata u niške domove za narednu školsku godinu kreće sa prvim danom septembra.

Studentski centar Niš raspolaže sa tri  studentska doma i ukupno četiri paviljona koji imaju 948 kreveta.

“Brucoši će moći da konkurišu za mesto u domu od 1 do 15 septembra, a studenti ostalih godina od polovine septembra do 31 oktobra”, rekao je za Niške Vesti Dobrivoje Ljujić, šef nabavke u Studenstkom centru Niš.

Cene određuje država i one nisu promenjene. Smeštaj u sobama prve kategorije košta 1860, a soba koja je kategorisana drugom klasom koštaće studente 1430 dinara.

Uz besplatan internet, mnogo toga je inovirano, dodaju u Studentskom centru.

Ni cena obroka u restoranima Studentskog centra nije promenjena.

“Doručak košta 40, ručak 72 i večera 59 dinara. Dnevna ishrana za studente u Studentskom centru Niš je 171”, kaže Ljujić.

Mnogi niški studenti i ne znaju da imaju pravo da se hrane u restoranima SC. Nišlije imaju pravo na jedan obrok koji izaberu i plate.

Pravo na smeštaj u nekom od niških domova imaju studenti visokoškolskih ustanova, koji se školuju na račun budžeta Republike Srbije. Drugi uslov je naše državljanstvo a kao treći glavni uslov je da prebivalište studenta nije u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studira.

“Tačno je da studenti sa najboljim prosekom uvek imaju mesto u domu, jer ih bodovanje izbaci na sam vrh liste. To ih na neki način i tera ba budu uspešni na studijama kako bi ostvarili pravo i dobili mesto u domu i naredne godine”, kaže Ljujić.

Ono što nam nedostaje, jeste veći broj mesta, dodaje Ljujić.

Uslovi konkursa detaljno su opisani na sajtu Studentskog centra Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com