Društvo

STUDENTSKA ORGANIZACIJA AEGEE NIŠ: Zdravo na 20 različitih jezika

Studentska organizacija AEGEE Niš i ove godine, tradicionalno, organizuje Letnji univerzitet u Nišu koji se završava 31.jula.

Ovom prilikom, Niš je ugostio 20 stranaca koji su došli iz Španije, Italije, Holandije, Rusije, Češke, Nemačke i Estonije. Zahvaljujući programu, gosti su imali priliku da upoznaju naš grad, jezik, kulturu i istoriju, a malo su i putovali do Sofije i Sokobanje, a kada se radi o okolini Niša, malo su se zabavljali na Kameničkom visu, a sutra će posetiti i Cerjansku pećinu koja predstavlja izazov kako za speleologe, tako i one koji se tek sreću sa ovom prirodnom lepotom.

“Program Letnji univerzitet” pruža jedinstvenu kulturnu razmenu, koja daje mladima mogućnost da putuju i upoznaju druge narode i države”, kažu organizatori iz Studentske organizacije AEGEE Niš. “ To je tradicionalna godišnja manifestacija u trajanju od dve ili tri nedelje. Cilj ovog letnjeg projekta su upoznavanje jezika, kulture, običaja, načina života, istorije pojedinih zemalja. Projekat Letnji univerzitet stvoren je 1988. godine sa namerom da promoviše evropske integracije”.

Letnji Univerzitet predstavlja najbolji način sticanja novih prijatelja i putovanja širom Evrope. Održava se u preko 250 evropskih gradova.

“Aktivnosti koje se sprovode tokom letnjeg univerziteta kreću se od akademskih časova, kao što su učenje stranog jezika ili tehničkih predmeta, multikulturalnih aktivnosti do neformalnih stvari kao što su kursevi fotografije, kursevi neverbalne komunikacije, ili putovanja. Na Letnjem univerzitetu učesnici imaju priliku da probaju lokalnu hranu, slušaju i plešu uz različitu muziku, međusobno se upoznaju, nauče da kažu “Zdravo” na 20 različitih jezika”, objašnjavaju organizatori.

Organizacija AEGEE je multidisciplinarna studentska organizacija u Evropi, koja promoviše prekograničnu saradnju, komunikaciju i integraciju među studentima. U Nišu deluje već dvadeset godina, s ciljem da okupi mlade, ambiciozne i kreativne ljude, a pokriva 40 evropskih zemalja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com