Kultura

Studentkinja flaute osvojila treće mesto na Internacionalnom muzičkom takmičenju u Francuskoj

Studentkinja flaute na Fakultetu umetnosti u Nišu, Valentina Stanojević u klasi redovne profesorke, mr Anđele Bratić, osvojila je treću nagradu u C kategoriji na četvrtom Internacionalnom online muzičkom takmičenju za mlade talente “Nouvelles Etoiles” u Francuskoj.

Četvrto po redu online takmičenje ,,Nouvelles Etoiles “,  održava se u Francuskoj, u Parizu. Takmičenje se sastoji iz nekoliko različitih disciplina i kategorija.

Žiri je sastavljen od 11 francuskih i ruskih internacionalno priznatih profesionalnih muzičara. Cilj takmičenja je kulturna razmena između Francuske i ostalih država, kao i podrška profesionalnom usavršavanju mladih talentovanih umetnika.

“Velika je čast i zadovoljstvo biti među preko 400 prijavljenih takmičara, a kasnije i nagrađenih. U nizu nagradu koje sam osvojila u svojoj karijeri, pored laureatskih, ova nagrada mi je jedna od najdražih. Ovo je velika potvrda mog truda, posećenosti, kao i veliki podstrek za dalji rad i usavršavanje. Ovo takmičenje je predstavljalo veliku motivaciju da se i usled epidemiološke situacije i neizvesnosti koja je prisutna, pronađe istrajnost, posećenost i ljubav”, rekla je Valentina Stanojević za Niške Vesti.

Valentina je rodom iz Aleksinca, srednju školu je završila u Beogradu i diplomirala na Fakultetu Umetnosti u Nišu.

Čestitamo!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com