Društvo

Studentkinja Filozofskog fakulteta u Nišu pobednica Festivala frankofonih studenata centralne i istočne Evrope

Jovana Trandafilović, studentkinja master studija na studijskom programu za francuski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Nišu, osvojila prvo mesto i prvu nagradu za svoju ubedljivu glumu u kratkom komadu na osmom po redu Festivalu frankofonih studenata centralne i istočne Evrope. Festival organizuje Frankofonska univerzitetska agencija, a održan je od 1. do 5. jula.

Festival svake godine putuje po Evropi, prošle godine je  održan u Jermeniji, a ove godine u susednoj Bugarskoj, u gradu Plovdivu koji je prestonica kulture za 2019. godinu.

Ovogodišnji festival okupio je učesnike iz 16 zemalja kao što su Srbija, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Ukrajina, Rusija, Azerbejdžan, Jermenija, Gruzija i druge.

Učesnici su po svom izboru učestvovali u nekoj od 5 radionica,  frankofona pesma, ples, pozorište, ulična umetnost i kreiranje video igara. Jovana Trandafilović je prema svojim afinitetima odabrala radionicu posvećenu pozorišnoj umetnosti.

Kraj festivala obeležen je velikom priredbom na kojoj su učesnici svake radionice predstavili rezultate svog rada, a oni najbolji su i nagrađeni. Nagrada je povratna avionska karta za put u jednu frankofonu zemlju u Evropi po sopstvenom izboru, a gde će putovati odlučiće Jelena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com