Društvo

Studentima niškog Ekonomskog fakulteta prva nagrada

Pobednici takmičenja mladih računovođa „Obračun 2019“ koje je održano u Kragujevcu su studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu. Pobednički tim su činili Jelana Daraboš i Aleksa Ćirić, studenti četvrte godine osnovnih akademskih studija i Nina Midić sa master akademskih studija.

Oni su u konkurenciji sedam timova sa ekonomskih fakulteta u Srbiji uspeli da pronađu najbolje rešenje za realan problem koji su imali kao zadatak na takmičenju. Pobednici su dobili vredne nagrade, ali svi potenciraju da je najvedniji deo nagrade praksa u nekoj od banaka jer je to šansa da svoje znanje provere u realnom svetu.

„Kao članovi Kluba za računovodstvo, reviziju i finansije „Bilancio“ Ekonomskog fakulteta u Nišu, saznali smo za ovo takmičenje i odlučili smo da se prijavimo i proverimo svoje znanje iz ove oblasti“, kaže Jelena Daraboš. „Na takmičenju je učestvovalo sedam timova. Svi smo radili na praktičnom problemu konkretne firme u privredi. Naš zadatak je bio da nađemo najprihvatljiviju ideju za rešenje tog problema, a najbolja ideja je pobedila“.

Foto: privatna arhiva

Svi timovi su radili na istom problemu, objašnjavaju Jelena, Nina i Aleksa, i svako je morao da pokaže kreativnost u rešavanju zadatka pred kojim su se našli.

„Takmičenje je značajno za studente jer nam pruža mogućnost da proverimo svoje znanje u praksi jer smo na ovom takmičenju baš i radili na primeru koji može da se sretne u realnom poslovanju“, objašnjava Aleksa. „Žiri je ocenjivao koliko je praktično primenjiva mera koju smo mi predložili. Sve to, naravno, iziskuje određenu kreativnost. Zanimljivo je da je svaki tim za isti problem dao sasvim drugačije rešenje koje se po mnogo čemu razlikuje od ostalih rešenja. Mi smo dali rešenje koje je u datoj situaciji u praksi bilo najprimenjivije i to nam je donelo pobedu“, dodaje.

Foto: privatna arhiva

Nina Midić je i prošle godine učestvovala na ovom takmičenju i njen tim je tada osvojio drugo mesto. Ove godine je dobila šansu da popravi rezultat i uspela je u tome.

„Iskustvo koje stičemo na takmičenjima je za nas neprocenjivo“, kaže Nina. „Da budemo najbolji dosta je doprineo i Klub „Bilancio“ koji smo osnovali prošle godine na fakultetu i gde dosta radimo na sličnim problemima sa kojima smo se sreli i na takmičenju“.

Takmičenje je završeno, nagrada je tu, a studente sada očekuje praksa i jedno putovanje koje su, takođe, osvojili kao prvoplasirana ekipa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com