Društvo

Studenti Pravnog fakulteta u Nišu dobitnici prvog mesta na takmičenju

U Apelacionom sudu u Nišu, održano je 16. po redu Moot Court takmičenje u organizaciji Švedske nevladine organizacije ,,Civile Rights Defenders”. Ovogodišnje takmičenje osvojila je ekipa iz Niša i osvojila put u Strazbur gde će se pred pravim Evropskim Sudom za ljudska prava takmičiti sa pobednikom Nordijskog takmičenja sa istom tematikom.

Na takmičenju u primeni Evropske Кonvencije o ljudskim pravima pred simulovanim Evropskim Sudom učestvovale su ekipe iz Albanije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

U Niškoj ekipi su učestvovali: Natalija Manojlović, Sanja Milić, Dejana Ristić, Dušica Lazić, Marija Ranđelović i Pavle Popović, a za takmičenje su ih pripremali doc. dr Ivan Ilić, Ana Zdravković i Marko Nedeljković, saopštio je Pravni fakultet u Nišu.

Foto: Pravni fakultet Niš

Simulovani sud su činili vrsni i eminentni pravnici iz spomenutih država i to prof. dr Ciril Ribičič, član Venecijanske Кomisije, Margarita Caca Nikolovska nekadašnji sudija Evropskog Suda za ljudska prava, Bosa Nenadić, nekadašnja predsednica Ustavnog Suda Srbije, Slavoljub Carić, nekadašnji Srpski agent ispred Evropskog Suda za ljudska prava, prof. dr Mladen Vukčević, nekadašnji predsednik Ustavnog suda Crne Gore, Damir Juras, predsednik Disciplinskog Suda u Hrvatskoj, Nenad Vujić, predsednik pravosudne akademije u Srbiji, Jeton Šasivari, profesor, Hemali Saiti, član Vrovnog suda Severne Makedonije i Harisa Bačvić, Agentica Bosne i Hercegovine ispred Evropskog Suda za ljudska prava.

Foto: Pravni fakultet Niš

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com