Obrazovanje

Studenti niškog Pravnog fakulteta najbolji u simulaciji krivičnog postupka

Ekipa studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu, u sastavu Milan Stanojlović, Mladen Stanojlović, Anđela Savić, Biljana Mihajlović, Luka Filipović, Dimitrije Andrejić, Sofija Savić i Pavle Momirović, koju su za takmičenje pripremali doc. dr Ivan Ilić i Katarina Momirović, pobednici su Nacionalnog takmičenja u simulaciji krivičnog postupka.

Takmičenje je održano na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu u organizaciji Moot Court debatnog i besedničkog kluba Iustitia Niš,a uz podršku Ambasade SAD u Beogradu, 16-18. oktobra.

Na takmičenju je nastupilo šest ekipa, sačinjene od studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu kao i od pripravnika Osnovnog i Višeg suda u Nišu.

Foto: Pravni fakultet Niš

Drugo mesto je pripalo ekipi studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a treće mesto ekipi sastavljenoj od pripravnika Osnovnog i Višeg suda u Nišu.

Specijalna nagrada pod nazivom “Rising team” je pripala ekipi studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu, u sastavu Marina Petrović, Vanja Kostadinović, Anđela Ristić, Marija Đenić, Ana Zdravković, Andrija Mitić, Dušica Marković i Zdravko Pašić.

Foto: Pravni fakultet Niš

Za najboljeg javnog tužioca je izabran Andrija Đorđević, pripravnik Osnovnog suda u Nišu, za najbolje branioce, dvojica studenata Pravnog fakulteta u Nišu, Dimitrije Andrejić i Luka Filipović.

Najbolji svedok je Anđelka Živanović, studentkinja Pravnog fakulteta u Beogradu, a najbolji okrivljeni je Andrija Mitić, student Pravnog fakulteta u Nišu.

Takmičenje je održano u okviru projekta „Jačanje kapaciteta studenata prava u implementaciji Zakonika o krivičnom postupku iz 2011. godine sa posebnim naglasnom na unakrsnom ispitivanju u adverzijalnom tipu krivičnog postupka“, čiji je cilj da studenti prava i mladi pravnici ovladaju neophodnim veštinama za pravilnu implementaciju važećeg procesnog kodeksa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com