DruštvoObrazovanje

Studenti na praksi u organima lokalne samouprave

50 studenata sa fakulteta Univerziteta u Nišu počev od 9. marta provešće mesec dana na praksi u organima loklane samouprave. Studenti će praksu obavljati u različitim upravama, u KLERP -u, branilaštvu, nadležnim upravama i na taj način steći saznanja kako se donose odluke koje kasnije idu na Veće, zatim na lokalni parlament.

Foto: J.M.

Svakog dana visokoškolci će na odgovarajućim poslovima provesti po četiri sata što je ukupno 80 sati.

“Sve ono što radimo jeste zapravo zbog vas mladih, jer ste vi budućnost našeg grada i zemlje, da ostajete ovde i stvarate svoje porodice i zapošljavate se”, kazala je Gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Petar Mitić, studnet prve godine na Pravnom fakultetu u Nišu ističe da je studentska stučna praksa odlična prilika da studenti kroz svoju karijeru vide u javnom sektoru našeg grada i države i samim tim steknu praktična znanja i da odpočnu višegodišnji proces nakon koga će biti eminentni stručnjaci u svojim oblastima.

“Ovde sam kako bih odradila stručnu praksu i stekla neka znanja koja sam teorijski, kroz ove četiri godine već negde prešla. Praksu ću najverovatnije obavljati u Upravi za finansije”, pojašnjava Ivana Stojadinović, studenktinja četvrte godine Ekonomskog fakulteta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com