ObrazovanjeVirus Korona

Studenti koji imaju koronu ili su u samoizolaciji traže naknadno polaganje ispita

Tokom jučerasnjeg dana na fejsbuku, na stranici Kreni-Promeni, pojavila se peticija grupe studenata koji traže dodatni ispitni rok za sve studente koji su oboleli od virusa korona ili se nalaze u režimu samoizolacije.

 

 

„Tražimo i da se srednjoškolcima koji iz istog razloga ne mogu polagati prijemne ispite omogući dodatni rok, a danas smo pokrenuli online peticiju koju su studenti krenuli masovno da potpisuju. Ministarstvo je najavilo sastanak povodom rešavanja problema prijemnih ispita, ali insistiramo da se zajedno sa rektorima svih univerziteta u Srbiji nađe rešenje i povodom ispitnih rokova za postojeće studente“, navodi se u saopštenju.

Studenti koji se zaraze ovim virusom ne mogu polagati ispite, a svršeni srednjoškolci, budući studenti, ne mogu polagati prijemne ispite.

“Na taj način budući akademski građani ne svojom krivicom mogu trpeti štetne posledice koji pogađaju njihovu karijeru, ali i materijalni status njih i njihovih roditelja”, navode oni.

Peticija koju potpisuju studenti bice prosleđena Ministarstvu prosvete kao i rektorima svih državnih univerziteta u Srbiji.

Najkasnije do 5. jula Ministarstvo prosvete doneće preporuku pod kojim uslovima će potencijalni brucoši oboleli od kovida moći da polažu prijemni ispit. Univerziteti će poštovati preporuke, odlučeno je na Rektorskom savetu Konferencije univerziteta Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com