DruštvoObrazovanje

Studenti Elektronskog fakulteta organizuju internacionalno takmičenje iz oblasti IT -a

Udruženje studenata elektronike Evrope – lokalni komitet Niš  organizuje internacionalno takmičenje EESTech Challenge iz oblasti Machine Learning Applications koje će se održati od 11- 13 marta. Cilj takmičenja jeste unapređivanje znanja studenata IT usmerenja iz oblasti Machine Learning Application kroz seminare, radionice, predavanja i glavni deo projekta – hakaton. Prijave su otvorene do 7. marta. Prijava studenata je BESPLATNA.

Hakaton u prevodu znači dan hakovanja, hak-fest ili kod-fest, a predstavlja događaj u kome kompjuterski programeri i drugi uključeni u razvoj softvera (i grafički dizajner, interfejs dizajneri i menadžeri projekata) sarađuju intenzivno na softverskim projektima. Hakatoni obično traju između jednog dana i nedelju dana.

Sam projekat je podeljen u dve faze, gde se prva faza održava na lokalnom nivou u Naučno-tehnološkom parku, a druga faza, finalna runda, u Milanu.  Timovi od po tri člana će ovo novostečeno znanje primeniti na takmičenju koje traje 24 časa – hakatonu, koje će se održati od 11-13. marta. Pobednici lokalne runde će se nadmetati sa drugim evropskim timovima na velikom finalu u Milanu. Osim provere svog znanja, studenti koji se takmiče će imati priliku da osvoje i vredne nagrade.

EESTech Challenge predstavlja idealnu priliku da studenti razmene znanja i iskustva sa studentima iz drugih delova Evrope, kao i da doprinesu razvoju svoje profesionalne mreže. Projekat takođe predstavlja odličnu šansu da kompanija stupi u kontakt sa motivisanim i sposobnim studentima koji su spremni da se suoče sa raznim tehnološkim problemima. Rad takmičara na zadatom problemu pratiće predstavnici kompanija i na taj način, imaće priliku da uoče njihove kvalitete i videti ih kao buduće zaposlene.

EESTEC LC Niš je lokalni komitet osnovan 2000. godine , koji iza sebe ima preko 50 uspešno organizovanih lokalnih i međunarodnih događaja i broji oko osamdeset članova – studenata sa Elektronskog fakulteta u Nišu.

Projekti koje organizuje naš komitet omogućavaju stručno usavršvanje, ali i razvoj mekih veština svakog pojedinca. Kroz putovanje i internacionalne događaje, naši članovi stiču iskustvo u radu u multikulturalnom društvu i razvijaju stučna znanja iz raznih oblasti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com