Društvo

Studenti Ekonomskog fakulteta pobednici takmičenja “Case story: Face the challenge”

Aleksandar Manasijević, Marko Milojković i Miloš Trajković, studenti četvrte godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu, članovi su tima ovog fakulteta koji je pobedio na takmičenju Case story: Face the challenge koje je, inače, organizovao niški Ekonomski fakultet. Oni su odneli pobedu u konkurenciji sedam timova iz Srbije i inostranstva.

Takmičenje je  okupilo blizu 40 takmičara sa ekonomskih fakulteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, ali i iz Kosovske Mitrovice, potom  iz Podgorice i Skoplja. Za takmičenje su se prijavili i studenti Mašinskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

„Takmičenje je bilo dvodnevno i studenti su analizirali komapaniju  koja  posluje na teritoriji republike Srbije“, objašnjava Anica Marinković, PR Studentske asocijacije NOVA i Studentskog parlamenta. „Radili su  na problemu koji su videli u kompaniji i predlagali su svoja rešenja i viđenje tog problema. Rešenja su bila kreativna, žiri je  ocenio  mnoge ideje kao realne i primenjive u praksi tako  da  verujemo da će studenti koji su uzeli učešće na ovom takmičenju sutradan biti i dobri ekonomisti u privredi, a ne samo dobri studenti na Ekonomskom fakultetu“, ističe Anica Marinković.

Ona dodaje da je su prezadovoljni organizacijom, a zadovoljstvo je još veće jer je pobedio tim iz Niša.

„Naši studenti su uradili detaljnu analizu problema sa kojim su se suočili, a što je najbitnije dali su  kreativno rešenje koje se svima dopalo, a time su pokazali da su spremni da se suoče sa realnim problemima u privredi“, dodaje Aleksandra.

Foto: Ekonomski fakultet u Nišu

Ekonomski fakultet Univerziteta u Nišu već četiri godine organizuje ovo takmičenje koje je od posebnog značaja za studente.

„Svrha takmičenja je da se studenti upoznaju sa realnim problemima  iz  privrede i svog okruženja. Oni su od firmi koje su  se prijavile da budu partneri na ovom takmičenju dobili konkretan problem koji postoji i sve relevantne podatke da taj  problem i reše“, objašnjava Anica Marinković. „Trudimo se da  studentima predočimo koliko je važno da svoje stečeno znanje na fakultetu primene na  realnim problemima. Takođe ostvaruju  i značajne kontakte sa ljudima iz privrede koji već sutra mogu da budu njihovi potencijalni poslodavci, a stiču se i nova prijateljstva“.

Studenti Ekonomskog fakulteta, kada se radi o ovom takmičenju, otišli su i korak dalje.

„U toku  prošlog meseca ovakvo takmičenje smo održali i za srednjoškolce  kako iz Niša tako i okoline“, dodaje Anica Marinković. „Smatramo da je već u tim godinama potrebno uključiti zainteresovane učenike za ovu problematiku u jedno ovakvo takmičenja jer dobar broj njih su potencijalni studenti našeg fakulteta“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com