Društvo

Studenti darivali paketiće mališanima na Dečjoj klinici povodom Svetog Save

Studenati niškog Medicinskog fakulteta u saradnji sa kolegama sa Elektronskog i Građevinsko- arhitektonskog fakulteta potrudili su se da, simbolično, poklon iznenađenje u ruke mališana, simbolično, stigne na dan uoči velikog đačkog praznika i školske slave Sveti Sava.

Studentska Unija medicinskog fakulteta u Nišu, tradicionalno, desetu godinu zaredom, organizuje ovu humanitarnu akciju.

“Ovi mladi ljudi su već naučili lekciju, da se bolest ne leči samo lekom, nego da je potrebno još i nešto drugo. U ovom slučaju, to drugo je ono što će ovoj deci izmamiti osmeh na lice, a to su  pakatići koji će u praskozorje, u osvit Svetog Save sigurno biti nešto što njima znači”, kazao je direktor UKC Niš.

Prof. dr Jelena Vojinović, rukovodilac Klinike za pedijatrij istakla je da je medicina mnogo više od samog znanja, medicina znači biti čovek određenih karakternih osobina, a vrlo je važno što se budući lekari još od studentskih dana uče  tome.

“Nažalost, ovih dana Klinika je poprilično puna, obzirom na veliki broj epidemioloških infekcija i slično. Ovakvi gestovi su uvek dobrodošli jer deci puno znače. Do nas, starijih, je da puno toga napravimo. Trenutno je našoj Klinici potrebna detaljna rekonstrukcjia, sanacija sanitarnih čvorova i podova, kompletno unapređenja uslova u kojima deca borave. Spremamo veliki projekat za Ministarstvo zdravlja i očekujemo podršku i veliku investiciju. Nadamo se da će do kraja godine ti radovi i biti započeti i da će deca koja moraju ovde da borave, narednu godinu dočekati u mnogo boljim uslovima nego što su sada”, kazala je dr Vojinović.

Aleksandra Ilić, predsednica Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu zahvalila se kolegama, studentima Elektronskog fakulteta i Građevinsko  – arhitektonskog koji su učestvovali.

Prema njenim rečima, sakupljeno je više od 240 paketića koji sadrže školski pribor, slatkiše, sokiće, grickalice i bojanke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com