Društvo

Student Pravnog fakulteta u Nišu počeo štrajk glađu ispred sedišta predsednika Vučića

Dvadesetrogodišnji student Pravnog fakulteta u Nišu Dimitrije Dimić počeo je štrajk glađu ispred sedišta predsednika Republike na Andrićevom vencu, a na taj potez se, kako je rekao FoNetu, odlučio jer “neće i ne može više da trpi da aktuelni režim ignoriše zahteve protesta “Srbija protiv nasilja'”.

Dimić je ispred zgrade na Andrićevom vencu doneo nekoliko torbi sa garderobom i šator.

„Pozivam sve studente i građane da svojim dolaskom podrže moju borbu za Srbiju bez nasilja i za bolje sutra“, rekao je Dimić.

On će, kako je rekao, ispred Predsedništva ostati sve dok god se ne ispune svi zahtevi protesta ili dok ga režim ne uhapsi. Dimić je naveo u uključenju za N1 i da policija prvo nije dozvolila da postavi šator, da su pretili hapšenjem, kao i da krši zakon, ali da ništa od toga nije urodilo plodom osim  momaka u crnim majicama koji su se pojavili sinoć oko 23h i zbog kojih je morao noć da provede na bezbednijem mestu.

„Jutros u sedam sam se vratio. Počinjemo drugi dan opsade Predsedništva“, dodaje.

Podseća da je na protesu u Nišu obećao da će doći 17. jula u Beograd ako se ne ispune zahtevi.

„Ja sam dao svoju reč, to meni nešto znači, dao sam obećanje i ispuniću ga. Žao mi je što kolege koje su najavile nisu tu, ali mi šalju pozdrave i podršku“, kaže Dimić.

Kao razlog zbog kojih ostali studenti nisu s njim u štrajku navode radikalnost ove mere i to što nisu svi spremni da to rade, a bilo je, navodi Dimić i privatnih problema za neke i nepredvidivih okolnosti.

“Moj plan je da ovde budem i da uz ovu pištaljku stavim do znanja predsedniku da nisam zadovoljan stanjem u Republici i da ću ovde biti dok ne ispuni zahteve građana“, rekao je Dimić za N1 i dodao da će danas u sekretarijatu predsedništva podneti molbu predsedniku ili da ga primi ili da ispuni zahteve protesta „Srbija protiv nasilja“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Ако је положио испите и очистио годину, нека протестује, пошто нема обавеза. Постало је модерно да се овако појединци експонирају, брже је, пре ће га памтити.као некога,ко је штрајковао испред седишта Председника, ко ће да чека да га можда памте као врсног правника, судију, адвоката.Само, нисам разумела, коме је дао реч?

  2. Ne podržavam ovu vlast, ali sam i protiv anarhije. Možda će neki beskućnik da mu pravi društvo i da štrajkuje glađu što je beskućnik. Umesto da koristi mladost on dangubi.

  3. Ovaj decko je bas “radikalan” i “ugrozen do neba”. Otac izuzetno situiran, zna se gde i sta radi, majka profesorka na KiM sa duplom platom koju joj daje ova drzava.Sramno,zalosno i tuzno.
    I on je za promene.
    Sta sve mi slusamo i gledamo.

  4. More na njivu bre,pa da vidis dal ce kampuje ispred predsednistvo.Dao rec.Idi bre da radis nesto,dosta je cirkuzanata u ovu zemlju

  5. A KOJI SU TO TACNO ZAHTEVI? SVI SE PRAVE PAMETNI, NIKO NEZNA STA HOCE A KAMO LI DA PONUDI RESENJE. SAMO GALAME I SMETAJU. KAD SE IZADJE SA KONKRETNIM STVARIMA HOCEMO TO, TO I TO I MOZEMO DA POSTIGNEMO TAKO I TAKO ONDA PODRZAVAM PROTESTE PA MAKAR BILI KO I I FRANCUSKOJ. OVAKO NEKA SMRSA DA BUDE KO MOSTI PA NEKA IDE KUCI…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com