Sport

Student je prvoligaš! (VIDEO)

U utakmici 22. kola Druge ženske lige Student je savladao ekipu Srbobrana rezultatom 74:56. Od početka meča devojke koje sa klupe predvodi Slađan Ivić držale su stvari pod kontrolom i predstavile su se odličnom svetlu solidnom broju ljubitelja košarke u sali OŠ “Dušan Radović”. A, tribine su bile dobro popunjene iz razloga jer se Student ovom pobedom vratio u Prvu ligu. Na kraju sezone takmičenje završava kao drugoplasirani tim, odmah iza Topolčanke, a to mesto garantuje promociju u viši rang, piše Sport juga.

U pobedničkom timu se čak deset košarkašica upisalo u listu strelaca, najefikasnije su bile Danijela Dimitrijević i Anamarija Stojičić sa po 14 koševa, Ana Ilić je postigla 12, dok su dvocifren košgeterski učinak imale još Tamara Ivkov i Maja Živković sa po 10. Jelena Curaković iz Srbobrana je sa 22 poena bila najefikasniji pojedinac meča, a njen tim sezonu završava na devetom mestu na tabeli.

Ono što su obećali na početku sezone iz Studenta su i ispunili. Dolaskom Slađana Ivića na mesto trenera uspostavljen je sistem rada koji je odmah doneo rezultat, a vidljiv je napredak i u radu sa mlađim kategorijama. Uprkos tome što na kraju slave, košarkašice Studenta su prošle kroz dosta turbulentnu sezonu sa puno problema. Bilo je grešaka u njihovim redovima, nekih neočekivanih poraza, ali i selekciji tima pa se to ispravljalo tokom takmičenja. Na drugoj strani bilo je i dosta povreda, a problem o kome se ne tako glasno govori, a najviše tišti košarkašice je finansijske prirode, duguje im se dosta plata. Opšte je poznato da budžet za sport u Nišu još uvek nije poznat, tako da su svi sportski kolektivi u sredini takmičarske sezone naišli na ogromne probleme i ne znaju kolikim će sredstvima raspolagati za početak naredne. Student je uz sve to letos i skinut sa liste klubova od posebnog značaja za Grad što ih je stavilo u drugu kategoriju finansiranja. Za izazove koji ih čekaju u narednoj sezoni biće im potrebno mnogo više podrške, da li od grada čiji grb nose na dresovima ili od sponzora kojih nešto i nema u niškom sportu, svejedno je, ali neophodno za konkurentan tim u višem rangu.

Još nije ni april a ženska košarkaška sezona se završila, košarkašicama Studenta sada sledi zaslužen odmor, a navijačima niškog tima nada da se poslednji put dešava da klub vodi bitke za promociju u Prvu ligu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com