Društvo

Stručnjaci u Nišu o bezbednosti regiona

Da treba ulagati u saobraćajnu bezbednost u Jugoističnoj Evropi, pa samim tim i u Srbiji, naročito zbog velikog priliva migranata, složilo se više od 50 stručnjaka iz ove oblasti koji se već četvrti put okupljaju na naučnoj konferenciji u Nišu.

Međunarodni skup ove godine organizovan sa temom „SAVREMENI TRENDOVI U RAZVOJU SAOBRAĆAJA I BEZBEDNOSTI REGIONA JUGOISTOČNE EVROPE 2019.”, inače visoko rangiran, organizovao je Fakultet za pravo, bezbednost i menadžment “Konstantin Veliki” Niš u sastavu Univerzitata “Union – Nikola Tesla” Beograd. Оperativni realizator Međunarodne naučne konferencije bio je Centar za strateška istraživanja nacionalne bezbednosti – (CESNA B ).

Foto: Dragan Vidojković

Po rečima predsednika Saveta Fakulteta, Akademika prof.dr Andona G. Kostadinovića, emerutusa, tematske oblasti koje su bile zastupljene u razmatranjima stručnjaka i eksperata na četvrtoj naučnoj konferenciji obuhvatile su: Savremene trendove u saobraćaju i transportu; Projekte digitalizacije u saobraćaju i transportu; Međunarodne odnose, globalnu i nacionalnu bezbednost; Pravnu regulativu u oblasti saobraćaja i bezbednosti; Specifićnosti saobraćaja i transporta u Jugoistočnoj Evropi; Saobraćajna i transportna politika Evropske Unije; O oblicima i metodama ugrožavanja zajednice; Bezbednosnoj politicia Evropske Unije; Izazovma, rizicima i pretnji bezbednosti u državama Jugoistočne Evrope i dr.

Zanimljivo je bilo izlaganje prof. dr Toma Borisova, sa Visoke škole za bezbednost i ekonomiju u Bugarskoj koji je ukazao na migransku krizu i njen uticaj na bezbednost u regionu i šire. Ovim povodom promovisan je i Zbornik radova koji sadrži konkretne predloge i rešenja najvećih problema u razvoju saobraćaja i bezbednosti regiona.

Foto: Dragan Vidojković

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com