Sport

Streličari Niša u završnicu Kupa ulaze sa liderske pozicije

Poslednji rangirni turnir streličara za Kup Srbije u dvorani za ovu sezonu održan je u Kikindi proteklog vikenda. Najbolje rangirani streličari Srbije takmičili se u sve tri discipline.

SK Niš je povećao prednost na tabeli pred završni turnir Kupa Srbije, tako da će Nišlije skoro sigurno osvojti i ovaj Kup, treći put u nizu.

Iz prve postave niške ekipe ovaj put je izostao samo Ognjen Nedeljković, tako da SK Niš nije imao predstavnike u disciplini „kompaund luk“. Ostatak ekipe je uspeo nadoknaditi odsustvo jednog od svojih najvažnijih članova, tako da je i na ovom turniru SK Niš osvojio najviše poena, iako konkurencija u srpskom streličarstvu postaje sve ozbiljnija iz sezone u sezonu, piše Sport juga.

Iz Kikinde su se Nišlije vratile sa 5 medalja. Jedino zlato je osvojila muška seniorska ekipa u disciplini „olimpijski luk“. U individualnoj konkurenciji kod „golog luka“ srebrnu medalju osvojio je Dragoljub Majović a bronzanu Dejan Stojanović. Još dve bronze su stigle u seniorskoj konkurenciji kod „olimpijskog luka“, osvojili su ih Nataša Mitić i Mihajlo Stefanović.

Inače, Mihajlo je imao izvanredne kvalifikacije, njegovih 576 poena predstavlja najbolji rezultat turnira, za šta je nagrađen peharom od strane organizatora. Nažalost, pad konkurencije u polufinalu eliminacija ga je sprečio da se još jednom popne na najviše postolje.

“Pred finale Kupa Srbije koje će biti održano 3. marta u Rumi čvrsto držimo lidersku poziciju na tabeli, i verujemo da će i ovaj Kup krasiti naše vitrine. Predstojeća pauza u domaćim takmičenjima biće iskorišćena za međunarodna takmičenja. Naime, čak četvorica članova SK Niš će u dresu Srbije nastupiti na Evropskom dvoranskom prvenstvu, koje se održava od 19. do 24. februara u Hrvatskoj. To su Ognjen Nedeljković, Marko Vulić, Dejan Stojanović i Dragoljub Majović. Sigurni smo da će još jednom dostojno predstaviti našu zemlju, i svoj klub”, ističu u niškom klubu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com