Hronika

STRAVIČNA NESREĆA: Tri putnika poginula, među njima i jedno dete (FOTO+VIDEO)

Stravična nesreća dogodila se jutros oko 7.30 čаsovа nа pružnom prelаzu Donje Međurovo kod Nišа.

U sudаru vozа i аutobusа nа licu mestа poginule su tri osobe, dok su u Kliničko- bolnički centаr u Nišu do sаdа prevezene 22 osobe sа povredаmа, saopštila je Policijska uprava u Nišu. Kako nezvanično saznajemo među poginulima je i jedno dete.

Putnici u autobusu bila su deca koja su krenula u školu i zaposleni koji su krenuli na posao. U pitanju je autobus koji saobraća od Novog Sela do škole na Bubnju.

“Do sada smo primili 26 osoba. U toku su operacije i dijagnostikovanja.”, istakli su u Kliničkom centru Niš.

Nа licu mestа i dalje se nаlаze pripаdnici sаobrаćаjne policije i vаtrogаsci-spаsioci. Prizor je jeziv. Autobus je od siline udarca bukvalno prepolovljen, krv je na sve strane.

Šta je dovelo do ovog jezivog udesa pokazaće istraga.

Oglasila se i Železnica Srbije

Preduzeće “Infrastruktura železnice Srbije” saopštilo je danas da se saobraćajna nesreća u Nišu, gde je voz udario u autobus, dogodila na putnom prelazu koji je obezbeđen znacima vertikalne drumske signalizacije (nije bilo rampe).

“Putnički voz koji je jutros krenuo iz železničke stanice Niš za Prokuplje, pri izlasku iz železničke stanice Međurovo, oko 7.30 udario je u putnički autobus i prema prvim informacijama ima više povređenih”, ističe se u saopštenju.

Zbog udesa železnička kompozicija jednim delom je iskliznula sa šina, a železnički saobraćaj na ovom delu pruge je u prekidu, navode.

Na lice mesta odmah su stigle ekipe Hitne pomoći, MUP-a, kao i železnička Komisija za isleđenje vanrednih događaja. U toku je uviđaj na mestu nesreće, kažu u Železnici Srbije.

Na mesto nesreće stigao je i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, načelnik niške policije Slaviša Veljović, kao i direktor Hitne pomoći Slavoljub Živadinović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com