Politika

STRANKA SLOBODE I PRAVDE: Gradonačelnica Niša ostavila na cedilu ljude koji su ostali bez kuća

U nedavnom požaru u Nišu, deset porodica ostalo je bez svojih domova, dokumenata, bez svega. Grad Niš, tada je obećao pomoć u vidu trajnog smeštaja. Trajni smeštaj pretvorio se u privremeni, na dve godine, podseća Gradski odbor stranke Sloboda i pravda.

 

“Porodicama su ponuđeni socijalni stanovi uz plaćanje kirije, iako smo zahtevali da im se obezbedi besplatno stanovanje. Jedna od porodica smeštena je u stanu koji je neuslovan, pun buđi o čemu su obavestili lokalne medije. Nakon što je snimak stana, koji je u katastrofalnom stanju, ipak dospeo u javnost, gradonačelnica Sotirovski se naljutila i konferenciji za medije izgovorila skandaloznu rečenicu “izvolite 250.000 dinara, veliki je Niš pa birajte””, ističu u ovoj političkoj partiji.

Zato pitaju gradonačelnicu čijim to novcem i čijim stanovima ona maše?, Ko je ona da ljudima kojima su izgorele kuće kaže “izvolite 250.000 dinara, veliki je Niš pa birajte”?, Po čijem nalogu je zamenica gradonačelnice Dušica Davidović ponudila porodici druge stanove ali da se stopiraju snimci onog neuslovnog kako ne bi dospeli u javnost? Da li bi ona provela jedan jedini dan sa svojom porodicom u tako neuslovnom stanu?, Šta bi ona kao bivša novinarka rekla kada bi neko stopirao da snimci koje je napravila dospeju u javnost kako bi se sakrija istina i pritom ucenjivao nesrećne ljude?

“Gradonačelnica da prestane da budžet i imovinu svih Nišlija tretira kao svoju privatnu, a da bahato ponašanje ostavi za stranačke sastanke. Nedopustivo je ovakvo ponižavanje građana od čijeg novca prima platu”, ističu.

Stranka slobode i pravde poziva nišku vlast da ljudima obezbede pristojne stanove u kojima može da se živi, da se ne sramote jer se iz budžeta izdvajaju milioni za keteringe i kafanske ručkove!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com