Politika

STRANKA SLOBODE I PRAVDE: Dvosobni stan za prvog zeta Niša

Gradski odbor Stranke slobode i pravde smatra da je neljudski, sramno i nehumano da su bez stana ostali ljudi koji su zaista socijalno ugroženi, a da se na visokom 24 mestu na listi nalazi zet gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i to za dvosobni stan veće kvadrature. Zaista se nikad nigde nije desilo da funkcioner, jer Ivanović je pomoćnik direktora Apotekarske ustanove Niš, pritom zet najviše gradske funkcionerke, dobije socijalni stan, navode u SSP.

Nama se javila samohrana majka, onkološki pacijent koja je polupokretna i podstanar, a ostala je ispod “crte”. Kojim se tačno kriterijumima vodila komisija ako je mlad, zdrav funkcioner na rang listi iznad samohrane, bolesne majke? – pitaju se.

“I ona nije jedini primer. Stanovi bi morali da budu namenjeni za zbrinjavanje društveno najosetljivijih kategorija koji su na rubu egzistencije, a ne za rešavanje stambenog pitanja lokalnih funkcionera i zetova. Brzo je gradonačelnica zaboravila ljude kojima su izgorele kuće, a koji nisu dobili socijalne stanove na besplatno korišćenje, već 250.000 dinara uz reči “Veliki je Niš pa birajte” kao da iz svog džepa daje”, ističe se u saopštenju dostavljenom medijima.

Iz Stranke slobode i pravde kažu da su već ukazivali na bezgranični nepotizam gradonačelnice, zbog čega je predsednica Gradskog odbora SSP Niš dobila i privatnu krivičnu tužbu od gradonačelnice. A ispostavilo se da je gore nego što je tužena Jelena Milošević napisala.

“Članovi porodice gradonačelnice Sotirovski menjaju radna mesta kao čarape i silovito napreduju isključivo u javnim preduzećima. Suprug gradonačelnice je iz Gerontološkog centra prešao u EPS, pa odatle u Poštansku štedionicu na mestu pomoćnika direktora za samo godinu i po. Zet gradonačelnice je prvo postao šef javnih nabavki, a potom pomoćnik direktora Apotekarske ustanove Niš, izgleda da su u tome najstručniji. Ćerka, koja će dobiti socijalni stan jer po zakonu spada u zajedničku imovinu stečenu u braku, zaposlena je u apoteci pri UKC Niš. I gradonačelnica okorela u nepotizmu nekog tuži jer ukazuje na nepotizam?!”, zaključuje SSP.

Da bi neko rešio stambeno pitanje, promenio posao, napredovao na poslu ili dobio na tenderu, neophodan je samo jedan uslov: da bude u rodbinskim vezama s visoko kotiranim naprednjakom, navodi se u saopštenju SSP.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. SRAMOTA!!!!!!!
    JA KAO SAMOHRANA MAJKA ČIJE DETE IMA EPILEPSIJU I CISTU NA MOZGU NISAM PROŠLA ZBOG TAKVIH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com