Društvo

Štrajk upozorenja u Zavodu za zaštitu spomenika kulture

Jednočasovnim štajkom upozorenja, radnici Zavoda skrenuli su pažnju na probleme sa kojima se susreću i zahtevaju smenu v.d. direktorke Elene Vasić Petrović.

Pored zahteva za smenu koji su već uputili Ministarstvu kulture i informisanja, oni zahtevaju da se stavi van snage Pravilnik o radu donet 19. maja ove godine.

Donošenjem Pravilnika v.d. direktorka je, ne samo kolektivno ugrozila prava zaposlenih, već je degradirala i instituciju Upravnog odbora i samu funkciju direktora, uzurpirajući pri tom i prava koja su u domenu Ministarstva kulture i informisanja i vlade“-stoji u saopštenju Sindikalne organizacije.

Sindikat tvrdi da je v.d. direktorki istekao ugovor još 29.12.2013. godine i da je situacija dovedena dotle, da će ukoliko v.d. direktorka ne bude razrešena dužnosti Zavod ostati zaglavljen između pokušaja reformi sistema zaštite kulturnog nasleđa, sistema organizovanja javnih ustanova i političkih previranja.

Takođe, kritikuju i rad Upravnog odbora koji osim konstitutivne sednice, održane maja tekuće godine, nije uspeo da održi ni jednu drugu sednicu, na kojoj bi raspravljao o zahtevima Sindikalne organizacije.

V.d. direktorka nije bila dostupna za komentar o zahtevima Sindikalne organizacije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com