Društvo

Štrajk u Pošti, pošiljke kasne i po 20 dana

Građanima pošiljke kasne po nekoliko nedelja. U Pošti kažu da to i nije štrajk. Sindikalci razgovarali sa ministrom Ljajićem, nezadovoljni ishodom traže sastanak sa premijerkom. Jedan sindikat od danas u štrajku, ostali najavljuju protest u nedelju.

Paketi i pošiljke poslate Post express uslugom Pošte Srbije kasne po više od 20 dana. Zastoj, po saopštenju koje stoji na zvaničnom sajtu Pošte, prouzrokuje blokada od strane “pojedinaca iz nereprezentativnog sindikata”. U Pošti tvrde da je taj sindikat nereprezentativan i da suprotno zakonu o radu, štrajku i javnom okupljanju ometaju rad Glavnog poštanskog centa u Zemunu.

“Samostalni sindikat poštanskih radnika” čiji se članovi okupljaju nakon radnog vremena ispred Glavnog poštanskog centra i Pošte 6 u Beogradu, najavljuju radikalizaciju štrajka nakon neuspelih pregovora sa resornim ministrom Rasimom Ljajićem. Zahtevaju povećanje zarade za iznos realnog pada u poslednje 3 godine, isplatu zarada iz dobiti preduzeća i smene u rukovodstvu.

Drugi reprezentativni sindikati, “Sindikat PTT Nezavisnost” i “Sindikat PTT Srbije”, nemaju kažu veze sa blokadom Centra, ali najavljuju protest sa zahtevima za prijem kod predsednice Vlade Ane Brnabić, da im se hitno isplati zarada od dobiti i vrati “oteti” deo zarade, kao i da se poboljša socijalno-ekonomski položaj zaposlenih. Protestno okupljanje najavljeno je za nedelju 12. novembar, u Beogradu sa početkom u 12 sati.

Blokadu ne organizujemo mi, ali se u gobalu, slažemo sa zahtevima. Mi nikako ne želimo da ugrozimo rad Pošte, niti usluge koje pružamo građanima. Skup organizujemo u nedelju sa ciljem da skrenemo pažnju na probleme sa kojima se susrećemo. Na najavu da javnim preduzećima neće biti povećane plate i povodom raspodele dobiti preduzeća koja je ove godine rekordno visoka“-kaže za Niške Vesti predsednik “Sindikata PTT Srbije” Aleksandar Pavlović.

Ostaje da se nadamo da će nakon protesta i razgovora sa predsednicom Vlade doći do rešenja i prekida blokade, kao i da od ponedeljka građanima neće kasniti pošiljke.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com