Društvo

STRAH OD ČETVRTOG POŽARA: Problem divlje deponije u ulici Dragiše Cvetkovića

Divlje deponije su jedan od akutnih problema u gradu, teško je sprečiti njihovo pojavljivanje, a stvaraju se čak i u samom centru grada.

Jedna od divljih deponija, koje izazivaju dosta problema, nalazi se u ulici Dragiše Cvetkovića iza zgrade broj 28A. O problemu koji izaziva to smetlište otpada obratili su nam stanari ove zgrade.

“Iza zgrade prema kineskoj robnoj kući Rabac nalazi se smetlište Roma, koji tu dovlače sve i svašta, što samo po sebi nije problem ali na tom smetlištu izbija požar već treći put u kratkom vremenskom periodu. Svi stanari, kako naše zgrade, tako i okolnih kuća su jako zabrinuti za svoju bezbednost.” rekao je našoj redakciji jedan od stanara zgrade u ulici Dragiše Cvetkovića.

Stanari navode da su o ovom problemu obavestili policiju, komunalnu policiju, vatrogasnu inspekciju, ali kako kažu, svi su im rekli da to nije njihova nadležnost i prebacivali odgovornost jedni na druge.

Komunalna inspekcija: Nadležni smo samo za javnu površinu

U vezi sa ovim problemom kontaktirali smo komunalnu policiju, gde su nam rekli da je problem složen i da zahteva angažovanje komunalne inspekcije GO Medijana, inspekcije za zaštitu životne sredine, kao i građevinske inspekcije jer se radi o kućama koje su sklone rušenju.

“Tu je već potreban neki inspekcijski nadzor. To je priča koja datira već duži vremenski period. Mi smo izlazili na lice mesta i preduzeli šta smo mogli što se našeg dela posla tiče i obavestili smo i komunalnu inspekciju i građevinsku inspekciju” rekao je Milan Đorđević, načelnik komunalne policije.

O ovom slučaju iz komunalne inspekcije GO Medijana rekli su da će izaći na teren da sagledaju situaciju i vide ima li divlje deponije na javnoj površini.

“Ovde se radi o privatnom dvorištu. Komunalna inspekcija ne kontroliše privatna dvorišta, već samo javnu površinu. Proverićemo da li ima nečega na javnoj površini i naložiti JKP Medijana da to ukloni.” kazala je Jelena Janković, šef službe komunalne inspekcije GO Medijana.

Nakon obećanja gradskih institucija da će sagledati situaciju, ostaje da se vidi kako će i u kom roku problem ove divlje deponije biti rešen.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com