Društvo

“Stop zelenašenju” – besplatna pravna pomoć

Centar za razvoj građanskog društva PROTECTA sprovodi projekat “Udružena i osnažena zajednica protiv zelenašenja” sa ciljem da se informišu, edukuju i osnaže kako građani tako i institucije u Nišu na temu zelenašenja.

 

“Projekat podržava Globalna inicijativa protiv transnacionalnog organizovanog kriminala kroz Fond otpornosti. Pored informisanja i istraživanja iskustava građana vezanih za zelenašenje, edukacije udruženja i medija, umrežavanja institucija, kao jedan od najvažnijih ciljeva projekta se izdvaja besplatna pravna pomoć za sve građane koji imaju problem vezan za zelenašenje ili su im potrebne dodatne informacije i saveti”, navode organizatori.

 

Svi zainteresovani građani se mogu javiti na telefon 060-14-111-80 za besplatnu pravnu pomoć tokom novembra i decembra meseca.

Zelenaštvo je ilegalna aktivnost, a zelenaši su obično deo organizovanih kriminalnih grupa. Mušterije zelenaša su najčešće osobe koje iz bilo kog razloga nisu u mogućnosti da uzmu legalan kredit u banci a zbog određenog životnog problema su u finansijskoj potrebi. Uslovi za pozajmicu kod zelenaša su neretko toliko teški da dužnik do kraja života nije u stanju da vrati dug, a prilikom naplate duga od dužnika zelenaši se često služe ucenama, pretnjama ili nasiljem, navodi se u sapštenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com