Društvo

Stop! Svi na sport- Rovče ponovo “diše” punim plućima (FOTO)

Petočlane ekipe iz trideset škola iz niškog regiona, uzele su učešće u jesenjoj akciji “Stop! Svi na sport” koju već treću godinu zaredom organizuje Sportski savez grada Niša, Policijska uprava i Školska uprava u Nišu.

Đaci četvrtih razreda iz Merošine, Svrljiga, Aleksinca i Niša odmerili su snage sa vršnjacima u orijentiringu, sreličarstvu, atletici, odbojci, gimnastici i tekvondou, kao i u rešavanju slagalice sa motivima akcije a potrebno je bilo i rešiti igru memorije.

“Devojčice se bolje snalaze u igrama memorije i slagalici ali su zato dečaci bolji kada su igre brzine i snage u pitanju. Mešovite ekipe uvek imaju najbolje rezultate“, rekao je Predrag Pržić, sekretar Sportskog saveza u Nišu.

Za najbolje tri ekipe organizatori su pripremili odlične nagrade. Ekipe koje osvoje treće i drugo mesto dobiće sportsku opremu, oni najbolji dobiće bicikle.

“Mladi treba da nas doživljavju kao prijatelje. Ovaj program prilagođen je deci, kako bi oni razumeli i obradili neke teme koje obuhvataju i bezbednost i vršnjačko nasilje kao i zdrave stilove života i sve ono što je bitno za mlade ljude”, rekao je Slaviša Virijević, načelnik Policijske uprave u Nišu.

Najboljih deset ekipa izborilo je mesto u finalu, koje je već zakazano za četvrtak u podne.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com