Sport

STOP SVI NA SPORT! Rekordan broj takmičara u akciji Školske uprave, Sportskog Saveza i Policijske uprave Niš

Pobednici ovogodišnje akcije "Stop! Svi na sport" su takmičari Osnovne škole "Sreten Mladenović Mika" koji su uz pehar, medalje i loptu dobili i bicikle

Učenici 28 škola iz Niša i okoline okupili su se u parku Čair u akciji “Stop! Svi na sport” koju već devetu godinu za redom organizuju Školska uprava, Sportski Savez i Policijska uprava Niš a sve pod pokroviteljstvom Grada Niša.

Rekordan broj školaraca borilo se za pehare, medalje, lopte ali i najvredniju ovogodišnju nagradu a to su bicikle za ekipu pobednika.

Učenici od trećeg do četvrtog razreda takmičili su se u spretnosti, brzini i umeću da savladaju šest poligona, od kojih su čak četiri bila sportska. Posebo zanimljivi poligoni deci bili su poligon sa slagalicom i poligon memorije. Sportski klubovi koji su uvek deo akcije su Tekvondo klub Asteriks, Odbojkaški klub Stampedo, Atletski klub Železničar i OFK Radnički.

Klubovi ASTERIKS i STAMPEDO poklonili su današnjim takmičarima mesec dana gratis besplatne članarine za sve one koji bi da se oprobaju u nekom od ovih klubova.  

STOP! SVI NA SPORT; Foto: Policijska uprava Niš

Svaki sportski klub imao je svoj poligon na kome su deca dobijala zadatke. Svaka od škola imala je zadatak da prođe sve poligone, na kraju su se bodovi sabrali i trećeplasirana ekipa današnjeg tkmičenja je III razred OŠ “Sveti Sava”, drugoplairani su bili učenici škole “Dušan Radović” a pobednici ovogodišnje akcije “Stop! Svi na sport” su takmičari Osnovne škole “Sreten Mladenović Mika” koji su uz pehar, medalje i loptu dobili i bicikle.

Deca su se odlično zadavila u razgovoru sa policajcima i razgledanju službenih automobila Policijske uprave Niš. Policajci su bili raspoloženi da deci obuku pancire i daju im da drže službene palice, što je mališanima posebno bilo zanimljivo. Šetanje sa kacigama bio je povod i za slikanje, što su mnogi i činili. Mnogi od takmičara provozali su se i službenim džipom koji je bio zanimljiv deci jer je do sada malo njih imalo prlike za to.

STOP! SVI NA SPORT; Foto: Policijska uprava Niš

Ova sportsko-edukativna akcija još jednom je približile niške đake službenicima Policijske uprave koji jesu uvek tu oko njih da ih zaštite i pomognu im a preneta je i ona osnovna poruka o zdravim stilovima života.

STOP! SVI NA SPORT; Foto: Policijska uprava Niš

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com