Društvo

STOP PETARDAMA! Oni bi da mogu da kažu, rekli: “PLAŠIM SE!” (FOTO)

Zbog upotrebe petardi i pirotehničkih sredstava svake godine, po statistici, od srčanog udara ugine preko 5.000 pasa, koji su posebno osetljivi u doba novogodišnjih praznika upravo zbog prevelike buke, a pogotovo od petardi koje im stvaraju ogroman stres, ovogodišnji je podatak Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Zbog naših četvoronožnih prijatelja apelujemo da se suzdržite od korišćenja petardi i pirotehničkih sredstava”, apeluju iz ovog ministarstva.

Nekoliko desetina ljubitelja domaćih životinja okupljenih u niškom Udruženju “PIT” organizovalo je akciju “STOP PETARDAMA”.

“Ovom akcijom želeli smo da ukažemo na problematiku pirotehničkih sredstava, kako kod kućnih ljubimaca svih vrsta tako i kod uličnih pasa koji su najugroženiji obzirom da su na ulici potpuno sami i nezaštićeni. Volonteri udruženja su fotografisali pse sa natpisom -Stop petardama- jer smo mi njihov glas”, rekla je za Niške Vesti Nina Krstić, advokat i punomoćnik Udruženja “PIT” iz Niša.

Ovakav vid zabave škodi životinjama, posebno psima i veliki broj pasa ugine baš u ovom periodu.

[meta_gallery_slider slider_height=”800″]

“Upravo iz tog razloga nam je posebno drago da  Ministarstvo unutrašnjih poslova razume strah koji se kod životinja javlja te smo saglasni sa njihovom objavom i apelujemo na gradjane da imaju u vidu kakve posledice pirotehnička sredstva izazivaju kod životinja”, završava Krstić.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Nasuprot svim ovim pričama, ispred niške prodavnice za legalnu prodaju petardi dugačak je red, u njmu i devojke, žene, omladina…

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com