Sport

Stonoteniserima Naisa dve bronze na državnom prvenstvu

Proteklog vikenda u Leskovcu, u Sportskom centru Dubočica održano je 11. Ekipno državno prvenstvo Srbije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom. Takmičenje je održano u četiri kategorije i to: žene u kolicima klasa 1-5, muškarci u kolicima klasa 1-5, stojeće OSI klasa 6-8 i stojeće OSI klasa 9-10.

 

Ekipa STK OSI Nais nastupala je u 3 kategorije sa ukupno 7 igrača, a do bronzanih medalja stigli su u dve kategorije.

 

U kategoriji 6-8 trojac Naisa u sastavu Milan Antić, Nikola Jovanović i Milorad Jovanović okitio se bronzom.

“Tu smo iskreno očekivali da dođemo do drugog mesta. Ostvarili smo 5 pobeda i 2 poraza, izgubili smo od ekipe Tvrđava 021 iz Novog Sada koja je bez poraza, a u direktnom okršaju za drugo mesto poraženi smo i od ekipe Leskovca”.- ističu iz Naisa.

Nišku ekipu u kategoriji 9-10  činili Bojan Jovanović i Dario Stošić i oni su stigli do trećeg mesta.

“Ukupan skor je 6 pobeda i 2 poraza. Poraženi smo od ekipe Spin iz Novog Sada za koju nastupaju Crnogorski reprezentativci Filip Radović i Luka Bakić koji su učestvovali na prethodnim Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Neočekivan poraz smo pretrpeli i od ekipe Neos iz Novog Sada za koju je nastupio Bosanski reprezentativac Haris Eminović koji je takođe učestvovao na igrama u Tokiju.”– kažu u klubu.

U kategoriji muškarci u kolicima 1-5 Nais je bio oslabljen neigranjem najboleg igrač Bojana Stamenkovića, koji je izostao zbog zdravstvenih problema.

Za naš tim prvi put je nastupio mladi Andrej Radulović u paru sa Milošem Stojiljkovićem. Računali smo na tri medalje na ovom državnom prvenstvu ali u oslabljenom sastavu nismo mogli da pariramo mnogo iskusnijim ekipama. Sa druge strane smo zadovoljni jer je Andrej odigrao odlično i pokazao da će u narednim godinama biti  izuzetan igrač.“- istakao je Bojan Stamenković, prvi čovek Naisa.

 

On je i dodao: “Sve u svemu mogli smo bolje, ali sve je to sport i svako želi pobedu. Osvojene su dve bronzane medalje, odigrano je dosta kvalitetnih mečeva, a što je najvažnije posle svih otkazivanja turnira i problema sa koronom najzad jedno takmičenje na državnom nivou”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com