Promo

Stomatološki laser u Dental SPA centru – kvalitetno lečenje i brzo rešavanje problema

Dental SPA centar u Nišu je stomatološka ordinacija koja permanentno prati svetske trendove i primenjuje tehnološka dostignuća u oblasti stomatologije. Zbog što kvalitetnijeg lečenja svojih pacijenata, Dental SPA centar uveo je prvi dentalni laser u regionu.

Laserska tehnologija je poslednjih godina znatno napredovala i primenjuje se u skoro svim oblastima stomatologije. Dental SPA centar primenjuje diodni laser najnovije generacije EPIC 10, američkog brenda Biolase, koji je zbog svih svojih karakteristika dobio brojne nagrade u svetu.

Najvažnija osobina laserskog zraka je mogućnost njegovog fokusiranja na veoma male površine, što obezbeđuje preciznu koncentraciju energije na maloj površini. Bitna osobina diodnog lasera je da deluje preko hemoglobina iz krvi, pa ne oštećuje tvrda zubna tkiva.Stomatološki laser Epic 10 ima veliki broj kliničkih primena i jako moćno dejstvo na meka tkiva. Mikrohirurške intervencije koje se rade na ovaj način pružaju mnogo veći komfor pacijentima i lekaru jer je korišćenje anestezije svedeno na minimum, a radno polje je potpuno beskrvno, a tok oporavka je brži i bez otoka.

Praktične primene lasera u Dental SPA centru:

Lečenje paradontopatije laserom

Paradentoza je hronična infekcija koja zahvata zubno meso i kost koja podupire zube, a često se manifestuje krvarenjem desni (prvi znak), što u krajnjem stadijumu dovodi do gubitka zuba. To je bakterijska infekcija koja oštećuje desni i kost koji drže zube u ustima i može zahvatiti jedan ili više zuba. Po prvi put u Nišu se uz pomoć dentalnog lasera, jedinstvenog u ovom delu Srbije, možemo se uspešno boriti protiv protiv ove bolesti.

Beljenje zuba

U stomatološkoj ordinaciji Dental SPA centar, od sada po prvi put u Nišu svoje zube možete izbeliti i uz pomoć lasera. Imamo veliko iskustvo sa beljenjem. Već dugo primenjujemo tehniku beljenja zuba lampom, i pravimo setove za kućno beljenje zuba, ali je beljenje laserom inovativna tehnika beljenja sa kojom se rezultati postuzu mnogo brže.

Terapija zubnog džepa laserom

Parodontalni džep je prostor između desni i zuba gde se skupljaju naslage prepune bakterija, koje deluju svojim toksinima i dovode upale mekog zida džepa i razaranja koštane čašice u koju je usađen zub. Pogodan je za zadržavanje hrane i razmnožavanje bakterija. Ukoliko se ne tretira na vreme, boli, krvari, produbljuje se i dovodi do gubitka zuba.

Lekari u Dental SPA centru su osavremenili prilaz terapiji paradontalnih džepova uvodeći u svoju svakodnevnu praksu laser kao moćno terapijsko sredstvo u rešavanju ovog problema koji se javlja gotovo kod svih ljudi.

Laser u oralnoj hirurgiji

U Dental SPA centru diodni laser zauzima značajno mesto u hirurškim procedurama, lečenju zuba i estetskim intervencijema. Laserom se mogu praviti rezovi na mekom tkivu i to bez krvi, jer laser snagom koju oslobađa izgori krvne sudove, tako da apsolutno nema krvarenja. Efekat lasera na meka tkiva obezbeđuje manje invazivnu “hirurgiju bez krvi“, minimum postoperativnih komplikacija i intervenciju bez bola. Hirurške indikacije za primenu lasera na mekim tkivima su brojne:

Laserska incizija frenuluma

Frenulum je mišićno-sluzokožni vezivno nabor, koji je usnoj duplji uglavnom najizraženiji na spoju gornje usne i alveolarnog grebena gornje vilice. On postoji i na spoju donje usne i alveolarnog grebena donje vilice. Odstranjivanje frenuluma se u Dental SPA centru radi primenom diodnog lasera velike snage. Intervencija se izvodi laserski – apsolutno bezbolno. Laserski napravljeni rezovi ne krvare, ne bole, pa se i radi bez primene jake anestezije.

Laserska cirkumcizija umnjaka

Često se dešava da umnjaci ne mogu u potpunosti da izniknu, pa se deo zuba vidi, a deo je pokriven parčetom mesa ispod kog se zavlači i raspada hrana. Taj prostor je teško dostupan za čišćenje, pa često dolazi do zapaljenja (perikoronitisa). Cirkumcizija je pravljenje reza kojim se uklanja deo mesa preko umnjaka. Umesto klasične intervencije skalperom, u Dental SPA centru ovakve intervencije vrše se laserskim nožem, bezbolno i bez krvi (u toku sečenja laser sprži kapilare).

Desenzibilizacija vrata zuba

Osetljivost zuba je česta pojava. Pod ovim terminom se obično misli na iznenadan oštar bol ili nelagodnost koja se u zubima javlja u određenim situacijama. Taj osećaj može da se javi prilikom konzumiranja hladne ili tople hrane ili pica, prilikom konzumiranja slatkiša, kada se dodirnu zubi, ili prilikom pranja zuba. Bol se javlja u korenu zuba. U Dental SPA centru laserom možemo otkloniti ovaj problem. Naš procenat uspešnosti u ovome je oko 97%.

Lečenje kanala korena zuba

Infekcija kanala korena je dosta česta i nastaje nakon prodora mikroorganizama u kanal korena zuba. Posledica je razvoj upalnih procesa zubnog nerva, što može prerasti u nekrotično-gangrenozne promene i proširiti se na kost oko zuba. Po pravilu, ove infekcije su jako bolne i potrebno je pristupiti endodontskom (kanalnom) lečenju zuba. Klasično lečenje podrazumeva mehaničko čišćenje rotacionim instrumentima. U Dental SPA centru sterilizacija kanala korena vrši se laserom.Laser energijom koju oslobađa ubija bakterije i steriliše kanal.

Laser koji se koristi u Dental SPA centru je registrovan kod srpske Agencije za lekove i medicinska sredstva, a lekari Dental SPA centra imaju sertifikate i licencu za primenu ovog lasera.

DENTAL SPA CENTAR
Bulevar Nikole Tesle 57, Niš
018/588727
064/1522668
www.dentalspa.co.rs

[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d2902.0752743824005!2d21.88984531523!3d43.33361388105572!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4755b0b14f921bab%3A0x3334f03e332c72f6!2sSpecijalisti%C4%8Dka%20stomatolo%C5%A1ka%20ordinacija%20Dental%20SPA%20centar!5e0!3m2!1ssr!2srs!4v1597405867215!5m2!1ssr!2srs” width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0;” allowfullscreen]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com