Izbori 2020Politika

Stižu prvi rezultati Gradske izborne komisije. Ubedljiva pobeda naprednjaka u Nišu

Na izbore izašlo 44,48 posto građana sa pravom glasa

Prema preliminarnim rezultatima, sa obrađenih 172 od ukupno 176 biračkih mesta, odnosno sa 97,73 posto obrađenih biračkih mesta, u Nišu je ukupno glasalo 100.416 birača, ili 44,48 posto, rekla je predsednik Gradske izborne komisije Ljiljana Berić Niškim Vestima.

Kada su rezultati izbora u pitanju, na osnovu obrađenih zapisnika, najveći procenat osvojila je lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu 58,05 odsto, kazala je Berić.

U gradski parlament koji broji 61 odbornika naći će se i koalicona lista “Ivica Dačić-SPS-JS-Dragan Marković Palma” sa osvojenih 8,43 odsto glasova. Treća po broju glasova u gradu je lista “Niš moj grad-Dragoslav Ćirković” sa osvojenih 4,91 odsto glasova, zatim sledi lista “Aleksandar Šapić-Pobeda za Niš” koja je osvojila 4,84 posto.

Prema podacima Gradske izborne komisije lista “Suverenisti” osvojila je 2,74 odsto, “Metla-Živi zid” – 2,42, “Sergej Triffunović-Pokret slobodnih građana” – 2,25, “Ne damo Niš-Bojan Avramović”-2,09 posto, “Dr Vojislav Šešelj – Srpska napredna stranka” – 1,97, “Ujedinjena seljačka stranka” – 1,96, “Ruska stranka” – 1,77, “Za kraljevinu Srbiju – Svi za Niš” – 1,65, “Milica Đurić-Zavetnici” – 1,58, “Narodni blok-Iskreno za Niš-general Momir Stojanović” – 1,20, “Tolerancija za Niš-Mića Jevtić” – 0,42 i “Srpska desnica-Za domaćinski Niš” je osvojila – 0,38 posto birača.

Glasanje je proteklo u najboljem mogućem redu, naglasila je Berić.

“Ni na jednom zapisniku nije bilo evidentiranih primedbi i nije bilo nikakvih prigovora”, istakla ona.

Gradska izborna komisija najavila je da će konačne rezultate imati kada pristignu i obrade se svi zapisnici, a prema njihovim procenama to možemo da očekujemo večeras.

U Nišu je svoje biračko pravo moglo da izkoristi 231.134 građana. Da bi se našli u odborničkim klupama liste su trebale da pređu cenzus od 3 odsto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com