Zdravlje

U Vojnu bolnicu stigla dva nova saniteta i vozilo za dijalizu

Novih 15 sanitetskih vozila za vojno zdravstvo

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević ispratio je 15 novonabavljenih sanitetskih vozila u krugu Vojnomedicinske akademije.

Nabavljena za potrebe sistema zdravstvene zaštite u Ministarstvu odbrane, nova sanitetska vozila sadrže svu neophodnu savremenu medicinsku opremu i namenjena su vojnozdravstvenim ustanovama, a sve sa ciljem pružanja bolje zdravstvene zaštite vojnim osiguranicima.

Foto: Vojska Srbije

Ministar Vučević je, nakon obilaska, istakao da smo u prilici da vidimo 15 novih sanitetskih vozila i to četiri različita tipa, među kojima su i ona za prevoz osoba sa invaliditetom, prevoz osoba koje idu na dijalizu, sanitetska vozila opšte namene i sanitetska vozila za potrebe pružanja zdravstvene pomoći ugroženim pacijentima. On je dodao i da su ova vozila plaćena 120 miliona dinara.

“Posle mnogo godina veći broj sanitetskih vozila je kupljen od jednog proizvođača, da bi to smanjilo troškove održavanja i opremanja. Struka je rekla koja su vozila najbolja i koja su potrebna, a Uprava za vojno zdravstvo ih je rasporedila za zdravstvene ustanove u Beogradu, ali i za vojne bolnice u Novom Sadu i Nišu i time smo regionalno pokrili celu državu”, rekao je ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, osim novih 15 vozila, Grupacija Odbrambene industrije Srbije donirala je još dva sanitetska vozila, koja će na zahtev Vojske Srbije biti raspoređena u Drugu brigadu kopnene vojske, kako bi se obezbedio prevoz pacijenata iz tog dela Srbije ka vojnim zdravstvenim centrima, pre svega u garnizonoj ambulanti u Kraljevu, ali u Raški i Novom Pazaru i u drugom mestima.

Foto: Vojska Srbije

“Nova vozila će olakšati ne samo rad svih ljudi u vojnom zdravstvu, nego će pre svega pružati bolje usluge pacijentima i osiguranicima koje očekuju i verujem da ćemo ovako da nastavimo i u buduće”, rekao je ministar Vučević.

On je, tom prilikom, govorio i o velikom projektu obnove, odnosno rekonstrukcije energetske efikasnosti Vojnomedicinske akademije koji se realizuje zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike i dodao da je Vojnomedicinska akademija objekat na ponos Ministarstva odbrane i cele države i da je i dalje jedna od najprepoznatljivijih zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Ministar Vučević osvrnuo se i na eksploziju koja se jutros dogodila u Kruševcu u pogonima Trajal korporacije, gde je jedno lice izgubilo život i četvoro zaposlenih povređeno, među kojima jedno teže i troje lakše. On je, tom prilikom, izjavio saučešće porodici nastradalog radnika, dodajući da je, na žalost, reč o mladoj osobi koja je izgubila život. Ministar Vučević je povređenima poželeo brz oporavak.

Obilasku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić, pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, pomoćnik ministra za budžet i finansije Katarina Pavičić, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Radivoje Anđelković, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović i načelnik Uprave za logistiku Generalštaba general-major Srđan Petković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Kada je načelnik Uprave za vojno zdravstvo “Veterinar”, može li da bude bolje. Vojno zdravstvo nije u sistemu sa civilnim zdravstvom i dalje su papirne knjižice, papirni recepti, nema centralnog sistema LBO. Na VMA možete doći na red tek kada Vam daju prvu subotu, ako je država vojne penzionere izbacila iz Fonda SOVO, onda neka im podeli i civilne knjižice, pa neka i oni ko civilni osiguranici imaju izbor lečenja i budu napokon u sistemu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com