Ekonomija

Stiže “Ikea” u Niš

U Niš stiže švedska kompanija Ikea, rekla je gostujući na Zoni plus gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Kupili su zemljište uz auto-put, na potezu kod Čarmurlijskog puta i sada se očekuje gradnja Ikeinog kompleksa. Njihovo zemljište nalazi se kod naplatne rampe Nais, pored koridora kada krenete ka Aleksincu, sa desne strane.

“Došli su da se dogovorimo, da ubrzamo papire koji su im neophodni da bi krenuli sa onim što su zamislili ovde u Nišu”, rekla je Sotirovski.

To znači, prema rečima gradonačelnice, da ćemo već u 2023. godini imati njihove prve poteze.

“Oni su se odlučili za Niš, a kada će na to mi ne možemo da utičemo. Mi možemo da im pomognemo sve što traže, da skratimo svu proceduru, nešto da ubrzamo, ali na to kada će početi sa radom mi ne možemo da znamo”, kazala je gradonačelnica.

Ona je rekla i da su još neki trgovinski lanci kupili zemljište od privatnih vlasnika u pojedinim naseljima.

“Nadamo se da će nam i oni doći. Mi to gledamo kroz dva profila. Jedan je kada nam uplaćuju za gradsko građevinsko zemljište, kao što je to uradila Delta, jer su stotine miliona od njih stigli. Drugi je broj radnih mesta koji se na taj način obezbeđuju”, zaključila je Sotirovski.

Sotirovski dodaje i da se Tržni centar Delta Planet u ovoj godini dogradjuje na prostoru ka reci, tako da treba očekivati još svetskih brendova. Možemo očekivati, ako ne još jedan ovakav objekat, onda makar još pola od ovog. Delta trenutno upošljava 1100 radnika, a sa ovom dogradnjom dobićemo ih još, rekla je gradonačelnica Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

10 Komentara

    1. HA, HA, HA, Ljubo ti odlicno shvatas cirkus, koji vec trecu godinu okupira Grad. Ovo SNS nije dovela, ovo je neka kuga !

  1. Super,samo da ne bude kao obećanje da mi,,nišlije,, mozemo autoputem oko grada bez naplate a ja bih stavio da svi koji udju na autoput ulaz istok,sever ili jug i izadju na jedan od tih izlaza ne plaćaju putarinu. Kad mogu ,,beogradjani,,

  2. PA OD TOLIKIH SILNIH MIŠKOVIĆEVIH MILIONA NIŠ I NE VIDE NEKU VAJDU, MOŽDA POJEDINCI ALI GRAD NE! NAVEDITE JEDAN PROJEKAT KOJI JE URADJEN OD TIH PARA!?

  3. Malu ste gužvu napravili sa Deltom. Ikea je u Bg izvan grada. Pridoslice u Nisu zidaju samo za svoj džep i svoj procenat. Bruka Niska banja zvrji prazna i prostor oko Niske banje. Seljacizam na delu.

  4. Stara praksa starih secikesa: Uništi što više svoje i dovedi tudje da pljačkaju narod.

  5. Sramota,grad nije okicen jer nema para najsiromasniji grad a toliko kapitalnih investicija stiglo. Gde su pare od kapitalnih investicija kad nemate para jelku da okitite? Bruka,naravno da je bruka kad gospodja gradonacelnica nije nikada zivela u Nisu vec negde u okolini gde kicenje jelke nije predstavljalo radost deci

  6. Иверица, ламинати, намештај који се издеформише и поломи у кратком року- за скупе паре…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com