EkonomijaObrazovanje

Stipendije za 47 učenika i 4 studenta romske nacionalnosti

U cilju smanjenja osipanja romske dece i uključivanje Roma i Romkinja u obrazovni sistem, Grad je sproveo konkurs za učenike i studente ove nacionalnosti za školsku godinu 2021/2022.

Miljan Ćirković, v.d. zamenik načelnika Uprave za društvene delatnosti kazao je da će 47 učenika srednjih škola i četiri studenta Fakulteta biti stipendirani od strane Grada.

On dodaje da su ukupna izdvojena sredstva pet miliona dinara. Srednjoškolcima će stipendija iznosti 7 i po hiljada na mesečnom nivou, dok će na račun studenata leći 12 i po hiljada dinara.

Što se tiče srednjih škola prijavljeno je bilo 57 učenika, a 47 je ispunilo uslove, odnosno da im prosek nije manji od 2, 51, da je redovan učenik i da prvi put pohađa tu školsku godinu – priča Ćirković.

Od 11 prijavljenih studenata, četiri je ispunilo uslovo koji podrazumevaju da je studentu adresa pribavališta najmanje pet godina u Nišu da je edovan student i da prvi put pohađa tekuću školsku godinu.

Sve zaostale stipnedije mesečne učenicima i studentima će biti naknadno isplaćene.

On dodaje da će konkurs za narednu godinu biti raspisan u januaru, kao i ove, a što se tiče sprovođenja same procedure konkursa, postoje određeni rokovi za žalbu koji moraju biti ispoštovani.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com