Društvo

Stipendije i nagrade za mlade talente Opštine Medijana

Nastavljena briga o novim generacijama

Šestoro studenata sa 11 fakulteta Univerziteta u Nišu i 10 učenika osnovnih i srednjih škola dobili su studentske stipendije i nagrade Komisije “Sveta Petka”, koje su im svečano uručene u Gradskoj opštini Medijana.

Stipendije i nagrade omogućila je Opština Medijana iz Fonda “Sveta Petka”.

Predsednik opštine Medijana Nebojša Kocić istakao je ovo uručenje nagrada predstavlja nastavak brige o učenicima i studentima u sklopu pronatalnte politike komisije “Sveta Petka”.

“Ove godine se prijavio manji broj studenata, odnosno šest studenata dobilo je stipendiju od 11. 500 dinara. To iznosi 138. 000 dianra na godišnjem nivou, dok je10 učenika osnovnih i srednjih škola nagrađeno sa 20.000 dinara”, kazao je Kocić.

 

Kocić je naglasio su stipedije gradske opštine Medijana veće od Republičkih i to bez ikakvih obaveza vraćanja, a takodje smo nagradili i 10 učenika osnovnih i srednjih škola sa 20.000 dinara.

Prema rečima predsednika komisije “Sveta Petka”, profesora doktora Žarka Rankovića nikad manje studenata se niie prijavilo nego ove godine, a navodi da razlog leži u činjenici da je jedan deo fakulteta obavljao nastavu online.

“Studenti nisu posećivali predavanja, tako da smo svega imali jedanaest studenata. Interesantno je da smo imali tri studenata sa istog fakulteta sa prosečnom ocenom deset, odnosno tri studenta sa Mašinskog fakulteta. Što se tiče učenika, prijavio se veći broj njih. Prijavilo se sedam učenika srednjih i tri učenika osnovnih škola koji su postigli zapažene rezulatate na Republičkim takmičenjima .Gradska opština Medijana u zarištu svih interesovanja stavlja brigu za mlade i na svaki način želimo da promovišemo nauku i bavljenje sportom kako bi sledeće godine pokušali da proširimo našu delatnost”, rekao je prof. dr Žarko Ranković.

Ranković je dodao da pored učenika mogu biti nagrađeni mladi sportisti ili oni koji postignu zapažene rezultate u oblasti nauke, kulture, umetnosti i sporta.

“Nakon završene prve godine prijavila sam se za stipendiju “Sveta Petka” koju sam dobila s obzirom na to da sam prvu godinu završila sa odličnim uspehom. Zahvalana sam s obzirom da je nas svega šestoro dobilo, a ovo priznanje mi govori da je moj rad isplativ i daje podstrek da moj rad bude odličan kao i do sada”, Milena Petrović, studentkinja medicnog fakulteta u Nišu.

Podsetimo, Fond „Sveta Petka“ osnovan je decembra 2005. godine kako bi stimulisao mlade u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umetnosti i sporta,

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com