Sport

Stipendije grada za najbolje mlade sportiste

Najtalentovaniji mladi sportisti, njih 51, dobili su godišnje stipendije Grada Niša, a ugovore o stipendiranju su im juče na svečanosti u gradskoj kući uručili gradonačelnik Niša Drako Bulatović i gradski većnik resorno zadužen za sport Branislav Kačar.

Stipendije se isplaćuju svakog meseca, a ove godine mesečni izos je uvećan na 6.500 dinara. Iz budžeta grada je za mlade sportiste izdvojeno četiri miliona dinara, a gradonačelnik Niša je čestitajući rekao:

„Svedoci smo da grad puno ulaže novca u sport, a rekao bih da to ove godine činimo više nego ikad“, kazao je gradonačelnik Bulatović. „Sa druge strane, sportisti nam to vraćaju na pravi način. Sportisti Niša su ove godine ostvarili velike rezultate. Samo četiri velika tima iz našeg grada su ove godine izašla u Evropu. U skladu sa tim i mi se, kao grad, obavezujemo da ih na pravi način podržimo i budemo im vetar u leđa ka daljim uspesima, a ovo je jedan od načina na koji to grad čini“.

Ove godine je ukupno 23 sportskih organizacija podnelo prijave sa 62 kandidata za ostvarivanje prava na stipnediranje. Komisija je ocenila da njih 51 ispunjava uslove.

„Veoma smo ponosni da preko 50 kanditata ispunjava uslove za dodelu stipendije jer su ktiterijumi izuzetno strogi“, dodao je gradonačelnik Niša. „Ali to, takođe, znači da su oni na pravi način, na najbolji način, prdstavljali naš grad gde god da su se našli“.

To samo potvrđuje da su kandidati za gradske stipendije bili uspešni na sportskim terenima, da ispunili očekivanja svojih klubova, trenera, pa i grada Niša.

„Ovakva vrsta podrške mi puno znači jer su nam treninzi skupi, skupa je oprema koju korsistimo, pa je ova stipendija značajna jer mogu da poboljšam uslove treninga“, kaže Andrija Milovanović koji se bavi streljaštvom u Streljačkom klubu Niš 1881 i reprezentativac je. „Za mene je ovo pravi vetar u leđa koji sam dobio od svog grada, ali me ova stipendija i obavezuje na još bolje rezultate. Verujem da ću odgovoriti i tom zadataku“.

Milica Krstić trenira kajak u Kajak kanu klubu „Medicianr“.

„Preserećna sam što se danas nalazim među 50 izabranih sportista grada Niša koje naš grad nagrađuje na ovaj način. Mislim da sam stipendiju zaslužila jer dosta naporno treniram, osvojila sam treće mesto na državnom prvenstvu u slalomu i prvo u sprintu, a novac ću iskoristiti, malo za sebe, a malo da obnovim opremu koja je dosta skupa“, naglašava ova mlada kajakašica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com