Kultura

Štimac prvi put u Nišu pre tačno pola veka

Naš proslavljeni glumac Slavko Štimac, koji je na Filmskim susretima u Nišu dobio nagradu za životno delo „Pavle Vuisić“ i nagradu za glumca večeri prvi put je na festivalu u Nišu bio pre tačno pola veka.

Štimac je danas kazao da mu se čini da se toga bolje seća, nego dolazaka nekih kasnijih godina.

Slavko Štimac

„Bio sam sa filmom „Vuk samotnjak“ i bilo je fascinanantno. Video sam odjednom gomilu poznatih likova sa televizije koji su mi bili prisutni u kući kao da su mi deo porodice. Pavle Vuisić bio je omiljeni glumac mog pokojnog oca, koliko je samo on bio prisutan“, kazao je Štimac.

Novinari su zabeležili da je Štimac prilikom prvog boravka u Nišu posetio Osnovnu školu „Dositej Obradović“, a kao nagradu za učešće u filmu „Vuk samotnjak“ dobio je školski pribor.

Slavko Štimac rođen je u 1960. godine u Lici, a glumom je počeo da se bavi slučajno kao dvanaestogodišnjak, pošto je učestvao na audiji na kojoj je tražen dečak za ulogu Ranka u filmu „Vuk samotnjak“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com