Društvo

Stiglo objašnjenje Grada: Srpske i Nemačke zastave vijore se u Nišu u čast Angele Merkel za svu pomoć pruženu Srbiji

U centralnom delu Niša istaknute su srpske i nemačke zastave povodom posete nemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji, saopštio je kabinet gradonačelnice Niša.

 

“Predsednik Aleksandar Vučić više puta je isticao ogromnu pomoć Angele Merkel 2015. godine kada je Hrvatska uvodila sankcije Srbiji zbog migranata i njenoj podršci Berlinskom procesu.

Veliku podršku Srbija je imala od strane Angele Merkel i njene vlade i u podsticanju investitora da dođu u Srbiju.

Isticanje srpskih i nemačkih zastava je u čast Angele Merkel za svu pomoć pruženu Srbiji. Poseta nemačke kancelarke Srbiji je jedna od poslednjih diplomatskih aktivnosti pred kraj njenog mandata”, navodi se u saopštenju.

Angela Merkel, neposredno pred okončanje kancelarskog mandata, dolazi u posetu Srbiji, gde će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i predstavnicima civilnog društva iz svih zemalja Zapadnog Balkana.

Vučić je rekao da je ogromna čast što nemačka kancelarka Angela Merkel dolazi u Beograd i ostaje ovde najduže, i da će sa njom njom imati više sastanaka i radnu večeru.

“Uvek sam otvoren sa njom a i ona sa mnom. Nikada neću zaboraviti podršku koju nam je dala 2015, kao i kada su nam Hrvati uvodili sankcije zbog migranata i što je podsticala investicije. Njeni ministri rade na dovođenju investitora, a toga ne bi bilo da nije nje”, rekao je Vučić i dodao da je zahvalan Merkelovoj i na pružanju podrške Berlinskom procesu.

On je istakao da je srećan zbog posete, bez obzira na to šta će čuti od Merkelove neposredno pred okončanje njenog mandata.

“Dakle, hvala joj”, poručio je.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com