Društvo

STIGLO NAM JE LETO, ali ga sudeći po vremenskim prilikama nema ni na vidiku

Sinoć u 23.45  počelo je leto za stanovnike severne Zemljine polulopte. Na dan početka leta, obdanica je najduža, a noć najkraća. U isto vreme, 172. dana u godini, za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počela je zima, podsetili su danas iz Astronomskog društva “Ruđer Bošković”.

Ako je suditi po vremenskim prilikama, leta nema ni na vidiku.

Tako ćemo, po svemu sudeći, ove godine dočekati leto. Umesto na plažama i izletištima, ovo godišnje doba ćemo, ne samo dočekati, nego provesti u kući zbog čestih pljuskova sa grmljavinom i kiše.

Prema najavama meterologa vreme u Srbiji danas će biti promenljivo oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 17 stepeni, najviša od 21 do 25 stepeni.

Nestabilno vreme će nas pratiti i narednim danima. U narednih sedam dana biće promenljivo oblačno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine. Stabilizacija vremena očekuje se u drugoj polovini sledeće sedmice, kada će biti pretežno sunčano i toplije sa dnevnim temperaturama oko i iznad proseka za ovaj period godine.

Globalni Internet pretraživač Gugl na svojoj ulaznoj stranici animacijom je poželeo srećno leto 2020 stanovnicima južne polulopte na više jezika i pisama koji su u upotrebi u tom delu sveta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com