ObrazovanjeVirus Korona

Stigli viziri za učenike koji ne mogu da nose maske

Učenici osnovnih i srednjih škola u Nišu koji iz opravdanog razloga ne mogu da nose maske dobili su vizire, saznajemo od načelnika Školske uprave u Nišu Dragana Geja.

‚‚Viziri su stigli i biće podeljeni đacima koji ne mogu da nose maske jer im smetaju prilikom disanja ili izazivaju neke druge probleme‚‚- kaže Dragan Gejo i dodaje da će i na taj način deca biti zaštićena. ‚‚Deo vizira koji se oslanja na čelo učenika je napravljen od materijala koji odgovara deci, mekan je i ne oštećuje dečiju kožu tako da mališani, ali i odrasli učenici, mogu nesmetano da ih nose‚‚

Prema njegovim rečima u niškim školama za sada nije alarmentno kada se radi o broju dece zaražene virusom Kovid 19 jer ih je od početka školske godine u školama Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga bilo oko trideset.

‚‚Direktori su krajnje ozbiljno shvatili propisane mere zaštite koje se sprovode maksimalno, tako da ne postoji mogućnost da se deca zaraze u školi. Ako do toga i dođe to je van škole, na nekom rođendanu, žurci‚‚- kaže Gejo.

Ukoliko postoji i najmanja sumnja da je neko dete zaraženo jer pokazuje neke simptome ono se testira i do dobijanja rezultata prelazi na onlajn nastavu, ali se istovremeno proveravaju i svi njegovi kontalti. Za sada nije bilo problema, kaže Gejo, izražavajući nadu da će tako ostati i nadalje.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Ovo je odlicna mera za nase najmladje. Ipak na njima svet ostaje. Mozda bismo trebali kao i Rusi da u skole uvedemo fotokataliticke preciscivace vazduha koji ce omoguciti nasoj deci cist vazduh bez bojazni da ce se zaraziti.

  2. Šta sa decom koja ne mogu da nose ni masku ni vizir zbog razvojnih smetnji, a pritom roditelji ne žele da ih prebace na nastavu na daljinu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com