Virus Korona

Stigli rezultati za petoro studenata koji se školuju u Nišu

Rezultati testova svih petoro studenata koji se školuju u Nišu, a  koji su bili u izolaciji zbog koronavirusa su negativni, potvrdio je Niškim Vestima epidemiolog Branislav Tiodorović. On je rekao da oni nisu imali simptome virusa, ali da su testovi rađeni zbog toga što su u Niš došli iz područja gde je infekcija češća.

 

“Studenti nisu iz Niša, već se u ovom gradu školuju. Oni nisu imali simptome koronavirusa, već su bili pod epidemiološki nadzor dok nisu stigli rezultati testova, odnosno dok nije potvrđeno da su negativni na virus. Bili su smešteni u posebne sobe”, istakao je Tiodorović.

I upravo će to biti praksa i nadalje. Prema rečima epidemiologa i člana Kriznog štaba dr Branislava Tiodorovića studetni koji se vraćaju u Niš, a nalazili su se na području gde epidemiološka situacija lošija, najpre će biti stavljeni pod zdravstveni nadzor, a onda će po potrebi biti i testirani.

Prema poslednjim podacima u Covid objektima Кliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 51 pacijenata. Кod 11 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, četiri je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com