Društvo

Stigli darovi za đake mlađih razreda sa seoskog područja

Đaci od prvog do četvrtog razreda, koji nastavu pohađaju u školama na seoskom području, dobili su više od 500 higijenskih paketa, a đaci prvaci dobili su i nov školski pribor. Poklone su nabavili grad Niš i organizacija Crveni krst.

Članica Gradskog veća zadužena za socijalnu politiku Tijana Đorđević Ilić posetila je mališane i u ime grada im je uručila ovaj poklone. Prema njenim rečima paketi i školski pribor podeljeni su u 31 školi na selu.

Deca i mladi predstavljaju najbitniji resurs društva i nastojaćemo da pomognemo kad god za to postoje uslovi, ali i potreba“, rekla je ovom prilikom Đorđević Ilić.

Ona je naglasila da je ove godine izbor pao na škole sa seoskog područja, od kojih su neke stare i 180 godina.

„Želeli smo da posetimo ove škole i učenike koji od svojih učitelja i nastavnika stiču prva znanja upravo u sredini koja odslikava autentičnost srpskog sela”, rekla je Tijana Đorđević Ilić.

Kako je navela, nada se da će naredne godine, uz pomoć svojih stalnih partnera i saradnika iz niškog Crvenog krsta, grad uspeti da obezbedi još veći broj paketa za najmlađe učenike i time pomogne da im prvi školski dani proteknu u lepoj atmosferi i ostanu u sećanju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com