Sport

Stigli BRONZANI NIŠKI odbojkaši

Bronzani odbojkaši Univerziteta u Nišu doputovali su u popodnevnim satima iz Portugalije sa Evropskih univerzitetskih igara, a Univerzitetski sportski savez Niša im ispred Banovine priredio tradicionalni doček. Do bronzanog odličja niški odbojkaši došli pobedom nad italijanskom ekipom sa Univerziteta u Bolonji.

Za jednu od medalja u Portugaliji borili su se na parketu Milan Stojković, Aleksandar Pejčić, Aleksandar Blagojević, Nikola Milovanović, Milan Kostadinović, Nemanja Opačić, Dušan Jović, Aleksa Begović, Marko Radosavljević, Aleksandar Ilić i Luka Marinković. Momke su sa klupe predvodili trener Predrag Pržić i nekadašnji reprezentativac Srbije Milan Rašić, dok je šef delegacije bio Vladimir Gogić.

“Bilo je svakako, ali je uglavnom bilo jako naporno”, kaze Milan Stojković, kapiten ekipe. “Pomalo smo bili umorni i od puta jer smo putovali 48 sati u jednom pravcu. Sve to padne u vodu kada pogledate medalju i shvatite da ste uspeli, da ste stigli do cilja koji ste postavili sebi i da je to neko ispratio”.

Stojković dodaje da bi sve bilo, možda drugačije, da im je žreb bio naklonjeniji.

“Vratili smo se sa bronzanom medaljom i to je veliki uspeh za ekipu, mada ja lično i nisam najzadovoljniji”, dodaje kapiten niške ekipe. “Moje lično mišljenje je da smo, sudeži po našem i kvalitetu ostalih ekipa zaslužili da igramo finale. Imali smo ekipu, tu nesrežu da igramo sa Turskom koja je dovela polovinu seniorske reprezentacije i koja je bila za klasu bolja od svih ekipa na turniru. O tome svedoči i podatak da oni nisu izgubili ni jedan set na turniru. Bilo  je realno da se sa njima sretnemo u finalu, ali igrali smo u polufinalu, izgubili smo taj meč, izdigli se iz tog poraza, i sutradan smo igrali sa italijanima za bronzu. Svaku utakmicu smo igrali najjače što možemo pre svega zbog nas, naših porodica, našeg Univerziteta i grada Niša”.

Stojkovic se zahvalio i ljudima sa Univerziteta u Nišu koji su im priredili doček, novinarima koji su izveštavali o događajima na turniru.

Igrom ekipe je zadovoljan i trener Predrag Pržić.

“Odbojkaški turnir je ove godine bio jači nego ikada, imali smo malo nesreće sa žrebom da igramo sa ekipom koja je bila realno dominantna. Sve u svemu momci su izdržali, posebno tokom prve utakmice sa Hrvatskom koju smo dobili sa 3:2, a lako smo mogli da je izgubimo jer smo bili preumorni zbog puta. Većina delegacija je došla dan ranije avionom. Ali sve to pada u vodu posle medalje, sve to govori o kvalitetu ekipe i način na koji negujemo celu ovu priču o odobojci” istice trener Pržić.

Ovo je peta medalja odbojkaške ekipe Univerziteta u Nišu koju su doneli u svoj grad. Na prvim igrama koje su održane u Španiji u Kordobi osvojili su prvo mesto i zlatnu medalju, a pre dve godine iz Zagreba gde su se tada održale Evropske univerzitetske igre, osvojili su treće mesto i bronzu, tako da su sada samo ponovili uspeh koji su tada postigli.

“U ekipi ima dosta mladih momaka tako da se najiskrenije nadam da će medalja još biti”, dodaje kapiten Stojković, a ono sto ovu ekipu čini posebnom je i drugarstvo i prijateljstvo koje međusobno gaje. Treniraju zajedno već skoro šest godia s tim što se igrači koji završe studije zamene novim igračima, ali se oni brzo uklapaju u ritam igre.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com