Zdravlje

Stigle vakcine protiv sezonskog gripa

Dom zdravlja Niš je u ovoj sezoni dao svojim korisnicima svih 6.000 doza vakcine protiv sezonskog gripa. Preraspodelom iz drugih zdravstvenih ustanova stiglo je dodatnih 100 doza ove vakcine.

Sve osobe koje prema epidemiološkim i kliničkim indikacijama treba da prime ovu vakcinu, mogu to da obave u centralnom objektu Doma zdravlja Niš radnim danom u prostoriji intervencije broj 48. i u drugim većim gradskim zdravstvenim stanicama po ustaljenom rasporedu rada.

PACIJENTI ĆE MOĆI DA PRIME VAKCINU SAMO UZ NALOG ORDINIRAJUĆEG IZABRANOG LEKARA U TOKU ISTOG DANA

Prema epidemiološkim i kliničkim indikacijama, vakcinacija se preporučuje:

  • osobama starijim od 6 meseci, koje boluju od hroničnih poremećaja plućnog i kardiovaskularnog sistema, kao i metaboličkim poremećajima (uključujući pre svega šećernu bolest), poremećaj bubrega, osobe sa oslabljenim imunitetom itd.
  • osobama starijim od 65 godina;
  • osobama smeštenim i zaposlenim u gerontološkim centrima; ustanovama socijalne zaštite;
  • zaposlenim u zdravstvenim ustanovama i javnim službama.

Najefikasnija mera prevencije protiv gripa je upravo vakcinacija, savetuju lekari.

Da podsetimo,Dom zdravlja u Nišu prošle nedelje ostao je bez vakcina za grip zbog povećanog interesovanja pacijenata. Dom zdravlja je Ona je uvek dobijao 6.000 doza vakcina i uvek je toj zdravstvenoj ustanovi određena koliličina ostajala.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com