Zdravlje

Stigao novi hirurški sto za dečiju hirurgiju

Zahvaljujući energičnoj reakciji ministra zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibora Lončara, Ministarstvu zdravlja i generalnom direktoru Univerzitetskog kliničkog centra Niš,  Klinika za dečiju hirurgiju i ortopediju , dobila je u obećanom roku , potpuno nov operacioni sto izuzetno visokih performansi, saopšteno je iz ove Ustanove.

Hiruški sto koji je stigao u Niš je ,prema rečima direktora Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju mr. dr Živojina Spasića rešenje problema nastalog usled oštećenja postojećeg stola, zbog čega je otkazan određeni broj elektivnih operacija.

Foto:UKC Nis

„Redovan hiruški program će već od ponedeljka biti nastavljen. Deca čije su operacije otkazane u ovoj nedelji, biće operisana u narednih 7 do 10 dana. Svakako, nabavka novog hiruškog stola ovih karakteristika je od izuzetnog značaja za našu kliniku i sve naše pacijente. Rešaen je jedan od velikih problema operacionog bloka Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju“, istakao je mr.dr Spasić.

Prema rečima rukovodstva Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju, pacijenti čije su hiruške intervencije otkazane, biće blagovremeno obavešteni o novom terminu.

Foto: UKC Nis

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com