Društvo

“Stevan Sremac” otvara vrata budućim gimnazijalcima

Prva niška gimnazija “Stevan Sremac” danas od 15 do 19 sati, organizuje Otvorena vrata u svečanoj sali škole. Tom prilikom učenici osnovnih škola moći će da se informišu o svemu što ih interesuje u vezi sa upisom u najstariju nišku gimnaziju i načinom rada u njoj.

Osim informacija o filološkom odeljenju, nemačkom bilingvalnom odeljenju i odeljenjima društveno-jezičkog i prirodno-matematičkog smera, kao i o predmetima koji se izučavaju u Prvoj niškoj gimnaziji, učenici će dobiti priliku da posete časove i razgovaraju sa učenicima i nastavnicima.

“Pikazaćemo budućim učenicima naše škole kako je to biti đak Prve niške gimnazije.  Učenici završnih razreda u osnovnim školama moći će da posete naš mini sajam u Svečanoj sali, upoznaju se sa đacima gimnazije i profesorima, obiđu biblioteku i kabinete, ali i da posete  neke zanimljive časove”, kažu u Gimnaziji.

Ovo je prilika da budući učenici dobiju sve neophodne informacije o upisu, pripremnoj nastavi iz srpskog, engleskog i nemačkog jezika, koja će biti organizovana za učenike koji žele da upišu filološko ili bilingvalno nemačko odeljenje Prve niške gimnazije “Stevan Stemac”.

http://sremac.edu.rs/prijemni-ispiti-za-upis-u-nemacko-dvojezicno-i-filolosko-odeljenje-u-skolskoj-2019-20-godini/

U sklopu Otvorenih vrata u 17 sati, učenici bilingvalnih odeljenja prirediće priredbu na nemačkom jeziku za učenike osnovnih škola, njihove roditelje i nastavnike.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com