Društvo

Stepenište za podzemni prolaz posle višegodišnjeg mirovanja ponovo radi

Pokretne stepenice za ulazak u podemni prolaz kod prodavnice ‘’Idea’’ u centru Niša, danas su puštene u probni rad.Njihovo trajno uključivanje, očekuje se naredne nedelje.

Iako su odavno dobili moderan podzemni prolaz, gradjani Niša,više od jedne decenije nisu mogli pokretnim stepenicama da se spuste do radnji i lokala u ovom objektu. Njihovo ponovno uključivanje naročito će značiti invalidima, starijim osobama, trudnicama i manjoj deci.

“Nekim Nišlijama je važno da stepenište radi jer se slabije kreću a na ovaj način im je olakšan silazak u podzemi prolaz”, kaže gradski većnik Miroslav Djokić, resorno zadužen za komunalne delatnosti.

Sa njim se slažu i građani koji su zastajkivali juče da vide šta se to događa sa pokretnim stepenicama koje vode u podzemni prolaz, a neki od njih su pitali radnike i da li će stepenište posle višegodišnjeg mirovanja ponovo početi da radi.

“Za mene koji imam ograničene mogućnosti kretanja ovo je doživljaj jer mogu da dođem do podzemnog prolaza. Za nekoga je to mala stvar, ali za mene nije, a nije ni za starije osobe koje se vraćaju sa pijace a žele u podzemni ili za majke koje su sa kolicima”, kaže Nišlija Mića Marjanović.

Foto: V.P.

Puštanje u probni rad stepeništa koje vodi u podzemni prolaz izazvalo je mnogobrojne zlurade komentarne na društvenim mrežima za šte nije bilo razloga jer se radi o servisnoj informaciji za građane.

“Grad će i nadalje upoznavati građane sa tim šta je popravljeno ili urađeno od komunalne infrastrukture u gradu jer je to za neke građane važno da znaju”, kaže Djokić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Šta bi sa onim pokretnim liftovima za osobe sa invaliditetom? Svi živi su ih puštali u rad a nikad nisu radili. Mnogo smo zaostali, smešno je šta nam rade bez obzira ko je na vlasti uvek je isto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com