Društvo

Stefanović obišao Centar za obuku pasa u niškoj kasarni

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas Centar za obuku pasa u niškoj kasarni “Knjaz Mihailo”, gde je prisustvovao prikazu osposobljenosti pasa i njihovih vodiča.

Tom prilikom su prikazani elementi obuke pasa tragačke službe, pasa za pronalaženje minsko-eksplozivnih sredstava i različite vežbe savlađivanja prepreka.

Foto: mod.gov.rs

Stefanović je rekao da će se nastaviti ulaganja u ovu jedinicu, čiji pripadnici svojim znanjem, iskustvom i zalaganjem daju značajan doprinos operativnim sposobnostima Vojske Srbije.

Foto: mod.gov.rs

On je, zajedno sa zamenikom komandanta Komande za obuku brigadnim generalom Nikolom Dejanovićem, obišao veterinarsku ambulantu i smeštajne prostore za pse, kao i spomen-sobu Centra u kojoj se čuvaju svedočanstva o jedinicama koje su se na ovim prostorima bavile obukom vodiča pasa, uzgojem, dresurom i veterinarskom zaštitom službenih pasa.

Foto: mod.gov.rs

O radu Centra za obuku pasa ministra je informisao komandant major Zdenko Cvijetić, a u Centru se inače realizuje 13 različitih kurseva, među kojima je i najsloženiji oblik usavršavanja – kurs za obuku vodiča pasa i dresuru službenih pasa za specijalna dejstva namenjen za obuku pripadnika specijalnih jedinica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com